Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Miben tud segíteni egy esküvőszervező?

Mire jó az esküvőszervező? Miben tud segíteni? Mennyibe kerül? Milyen esetekben éri meg esküvőszervezőt szerződtetni? Válaszok a cikkben!

Akár egyházi, akár polgári szertartásról van szó, álmai esküvőjét valószínűleg hosszas szervezési folyamatok előzik meg. Ez sokak számára élvezetet jelent, nem mindenki azonos lelkesedéssel veti bele magát a teendők sokaságába. Egy esküvőt megálmodni kétségkívül csodálatos dolog, de maga a szervezés sajnos sok esetben rengeteg stresszt és lótás-futást von maga után, ami már közel sem annyira élvezetes. A helyszín kiválasztásától, a vendégek odajutásának megszervezésén át a vacsora menüjéig és a zenekar helyének kialakításáig mindenre kell gondolni, és még ezek után is rögös út vezet egy igazán felejthetetlen esküvői élményig, mely során jól tud jönni egy szakértő segítsége.

Az esküvőszervező hivatása tulajdonképpen pontosan ezt jelenti: ő az a személy, aki az ifjú pár által megálmodott esküvőt a valóságban is kivitelezi, és minden ötletet megvalósít, ami csak felmerül a tervezgetés során, ezzel felmentve a jegyespárt a szervezés nehézségei alól.

esküvőszervető

Ki az esküvőszervező? Miben tud segíteni?

Az esküvőszervező feladata, hogy ne csak maga a Nagy Nap, de az odavezető út is csodás élmény legyen a jegyespár részére. Egy jó esküvőszervező meghallgatja a pár elképzeléseit, és azok alapján megvalósítja álmaik esküvőjét, minden szervezési és adminisztratív feladatot átvállalva. Mivel szakmája szerint foglalkozik esküvők megtervezésével és lebonyolításával, pontosan tudja, hogy a megálmodott esemény valóságba történő átültetéséhez mely szolgáltatókhoz érdemes fordulni, illetve kinek, mikor és hova kell érnie ahhoz, hogy minden tökéletesen menjen.

Mit takar pontosan az esküvőszervezői szolgáltatás, milyen lépésekből áll?

Az első találkozástól az esküvő sikeres lebonyolításáig hosszú az út, így mindenképp jó ha van, aki támogatja ebben! Egy esküvőszervező először meghallgatja, hogy a pár körülbelül milyennek álmodta meg a lakodalmat, majd összegyűjti az ahhoz leginkább passzoló ajánlatokat, illetve megosztja saját ötleteit és javaslatait is az ifjú párral. Ezek után nincs is más hátra, mint hogy a jegyespár eldöntse, melyik úton szeretne elindulni. A lehetőségeket tehát egy esküvőszervezővel nem Önnek kell felkutatnia, csak annyi a feladata, hogy kiválassza a legcsábítóbbat a tálcán kínált opciók közül.

Ahány pár, annyi új történet és elképzelés kristályosodik ki az esküvőszervező előtt, neki pedig legfőbb feladata, hogy segítsen ezeket valóra váltani – még akkor is, ha első hallásra talán nehezen kivitelezhetőnek tűnnek. Végig a pár mellett áll, és mindent megtesz azért, hogy az esküvő tökéletes legyen az ötletelés fázisától kezdve egészen addig a pillanatig, mikor az utolsó vendég is hazaindul a lagziról. Önnek és párjának csak egy Nagy Napja lesz, az esküvőszervező segítségével mégis esküvők százainak tapasztalataiból gazdálkodhat.

Szervezési feladatok

Az általános tanácsadás mellett az esküvőszervező teljes körű ügyintézést is vállal, ami magában foglalja többek között a tökéletes időpont és helyszín kiválasztását. Mivel szakmabeli, könnyedén segít megtalálni a legjobb szolgáltatókat a sminkestől kezdve a dekoroson át egészen a DJ-ig. A pár útmutatása alapján egyeztet a különböző szolgáltatókkal, és minden esetlegesen felmerülő szervezési problémára megoldást kínál. Egy esküvőszervező segítségével tényleg semmi sem lehetetlen!

Kapcsolattartás

Mivel egy nagyszabású esküvő lebonyolításához több ember együttműködése szükséges, elengedhetetlen, hogy valaki összefogja a sok különálló szolgáltatót. A kapcsolattartás lényegében egy esküvő megszervezése során annyit jelent, hogy az esküvőszervező minden szolgáltatónak pontosan közvetíti a pár kívánságait, elintézi a szerződéskötésekkel járó dokumentációt, és pontosan megszervezi hogy ki mikor pontosan hol legyen. A segítségével könnyebben elkerülhetőek az esetleges félreértések, és nem Önnél fog csörögni a telefon a szervezés – vagy akár az esemény! – ideje alatt.

esküvőszervető

Költségvetés kialakítása

Ha esküvőről van szó, nagyon könnyen összegyűlnek a költségek, pedig a párok anyagi forrásai soha nem végtelenek. A szervezés kezdetekor kevesen tudják, hogy pontosan mennyibe is kerül egy esküvő, de fontos előzetesen meghatározni egy maximális keretösszeget. Az esküvőszervező ebből gazdálkodva tudja megszervezni a pár elképzeléseinek és ízlésének leginkább megfelelő eseményt. Képes alternatívákat, kreatív megoldásokat kínálni, hogy a fölösleges nagy költségeket és a pénzkidobást minél inkább minimalizálja az esküvőszervezés során. Sok esetben kedvezménye van egyes szolgáltatóknál, így a költségek lefaragásában is segíthet.

Az esküvő lebonyolítása A-tól Z-ig

A szervezési feladatokkal közel sem ér véget az esküvőszervező felelősségeinek sora, hiszen arról is gondoskodnia kell, hogy a Nagy Napon minden tökéletesen az előzetes elképzelések szerint alakuljon. Az esküvő közben végig a háttérből munkálkodik azon, hogy minden szolgáltató zökkenőmentesen végezze a dolgát. Emellett a ceremóniamesterrel vagy vőféllyel is folyamatosan együttműködik, hogy az ifjú párnak és a meghívottaknak semmire se legyen gondja.

esküvőszervető

Legelőször a szervezőt válassza ki!

Amennyiben nagyszabású esküvőt tervez, az esküvőszervező személyének megválasztása az egyik legelső lépés kell hogy legyen, hiszen rengeteget tud segíteni már az előzetes szervezési feladatokban is. A lánykérés után természetes, hogy a párok elveszettnek érzik magukat, hogy pontosan merre is induljanak a szervezésben, hiszen rengeteg mindenre kell gondolni. Egy esküvőszervező azért hasznos, mert pontosan tudja, hogy mit mi után érdemes kitalálni, így a párok nem vesznek el a dilemmák sokaságában, mindig csak egy adott dologról kell dönteniük egyszerre.

Mennyibe kerül egy jó esküvőszervező szolgáltatása?

Az esküvőszervezői szolgáltatás ára rengeteg faktortól függhet, melyekbe beletartozik a tervezett esküvő mérete, helyszíne, illetve a szervezési feladatok száma. Külföldi vendégek esetén plusz költségekkel is kell számolni, hiszen fontos, hogy mindenki gond nélkül eljusson a helyszínre, és követni tudja az esemény menetét. Általánosságban véve egy jó esküvőszervező díja 200 és 500 ezer forint között mozog a fentebb említett faktorok függvényében. Ezért az összegért cserébe azonban a pár biztos lehet benne, hogy minden zökkenőmentesen fog menni, illetve rengeteg munkaórát és idegességet spórol meg magának az esküvő előtti időszakban.

Mi a különbség a ceremóniamester és az esküvőszervező feladatai között?

A ceremóniamester és az esküvőszervező feladatai összefüggenek, mégsem azonosak. Az esküvőszervező az esemény megszervezésének lépéseiben segít, míg a ceremóniamester a jó hangulatról és az esküvő gördülékenységéről gondoskodik. A legegyszerűbb talán úgy szemléltetni a különbséget, hogy az esküvőszervező az, aki megteremti az esküvő és a lagzi világát, a ceremóniamester pedig, aki végig vezeti a meghívottakat az esemény különböző pontjain, miközben a jó hangulatról is gondoskodik. A két szakember tehát mindenképpen szoros együttműködésben dolgozik, de időnként az is előfordul, hogy mindkét szerepet egy és ugyanaz a személy vállalja magára.

Egy nagyobb lélegzetvételű esküvő előtt állva tehát ne habozzon profi esküvőszervezői segítségét kérni, hiszen önmagának és jegyesének is gondfeledtebb lesz a Nagy Napig vezető út. Ön csak megálmodja az esküvőt, a szervező pedig valóra váltja!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0