0 Termék
Oldal kiválasztása

Öltönyök meghökkentő árakkal...

Mitől lehet elegáns a cipőfűzés? Hogyan csináljuk?

Tudta, hogy többszáz cipőfűzési technika létezik – és az elegáns cipőfűzésnek is vannak szabályai? Cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbbeket!

Egy lábbeli mindig komoly részét képezi a megjelenésnek függetlenül attól, hogy elegáns vagy sportos szettet visel. A kopott, agyonhasznált cipő éppen annyira kellemetlen, mint ha a cipőfűző nem megfelelően van befűzve vagy éppen elkoszolódott, sérült a sok használat miatt. Hiába visel tökéletesen megválasztott öltönyt, ha az elegáns lábbelijén a cipőfűzési technika nem illik a cipőhöz. Ebben a bejegyzésben minden fontos információt összegyűjtöttünk azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes tudni mindezekről és mire ajánlott odafigyelni!

Miért fontos az elegáns cipőfűzés? Mit árul el rólunk a cipőfűzőnk?

Bármennyire is közhelynek tűnik, az első benyomás nagyon sok mindent eldönthet, legyen szó üzletről vagy barátságról. Ennek pedig része minden, amit visel, tetőtől talpig. Ha nem ápolt a cipője, az a precizitás hiányáról, igénytelenségről, nemtörődömségről árulkodhat. Még akkor is, ha egyszerűen csak nem volt ideje kitakarítani a cipőjét vagy nem érkezett új cipőfűzőt vásárolni, esetleg megfelelően befűzni azt.

Tudta, hogy számtalan felmérés és kutatás bizonyítja, hogy a hölgyek először a kiszemelt úr lábbelijére vetnek egy pillantást, számos következtetést levonva annak állapotából? De nem kell ennyire messzire menni, elég csak egy munkamegbeszélésen megjelenni vagy egy üzleti partnerrel tárgyalni nem megfelelően befűzött cipőben, és már rögtön mínuszba teszi az első találkozás élményét.

A cipőfűző választék mellett sem mehetünk el szó nélkül. Sokan gondolják azt, hogy alapvetően nincs nagy különbség cipőfűző és cipőfűző között, de valójában óriási eltérések vannak közöttük. A vékony, kerek vagy lapos cipőfűzők főként az elegáns vonalnak állnak jól, míg a sportosabb viseletekhez a vastagabb típusok között érdemes válogatni, melyek között színes, sőt, mintás is létezik.

cipőfűző választás
Forrás: Canva

Milyen cipőfűzési lehetőségek vannak?

Gondolta volna, hogy a cipőfűző nem egyszerűen csak egy eszköz ahhoz, hogy a lábaihoz rögzíthesse a cipőit, hanem egyben egy divatelem is? Ezzel bátran kifejezheti a személyiségét is. Nem beszélve arról, hogy a különböző cipőfűzési technikák alkalmazásával könnyedén fel lehet dobni a lábbeliket, ezzel együtt pedig emlékezetes és egyben egyedi karaktert is kapnak a cipők.

Többféle különböző cipőfűzési technika létezik, amelyeket érdemes elsajátítani, így sokkal változatosabbá lehet tenni a viseleteket. Amit ebben a cikkben mutatunk, csak a jéghegy csúcsa, ennél jóval többféle technika létezik, amelyek számra valószínűleg több százra is tehető.

Egyenes fűzés

egyenes fűzés
Forrás: Canva

Ez tulajdonképpen egy teljesen formális cipőfűzési technika, szimmetrikus, elegáns és tartós, ezzel együtt pedig praktikus is. A legtöbben Európába ezt a technikát alkalmazzák, minden olyan cipőhöz alkalmas, amelyen négynél több lyuk van. Alkalmi cipőkhöz telitalálat minden esetben. Átkötések nélküli változata kifejezetten letisztult képet ad, bátran bevethető minden páros lyukpárral rendelkező lábbeli esetén.

Cikk-cakk fűzés

cikkcakk fűzés
Forrás: Canva

Ez egy kevésbé formális technika, szimmetrikus és esztétikus, viszont az elegáns cipőkhöz nem kifejezetten illik, inkább sportosan elegáns szettekhez ajánljuk, főleg edzőcipőhöz, tornacipőhöz.

Vegyes eljárás

vegyes fűzés
Forrás: Canva

A két fenti módszer kombinálható is, ez még bőven belefér az elegáns cipőfűzésbe. Az egyenesek alatt megbújhatnak kereszt irányba bujtatott szálak is, egészen egyedivé téve ezzel a fűzős cipő megjelenését. Ez egy jól megválasztott cipőfűző esetén egy elegánsabb cipőhöz is alkalmas lehet. De akár variálhatja is a két verziót, az egyeneseket megbolondítva egy-egy kereszttel.

  Aluljáró technika

Egy nagyon különleges módszer, amely első ránézésre egyszerűnek tűnik, ugyanakkor a gyakorlatban igen nagy precizitást igényel. A fűzőknek fedniük kell egymást, ez a titka a tökéletességnek ebben az esetben. Természetesen nem kell kétszínűnek lennie, a fenti képen az egyértelműsítés kedvéért van különböző színekkel jelölve a két szál!

Aszimmetrikus vagy sawtooth technika

https://hu.pinterest.com/pin/334462709825468030/

Ha Ön is a tökéletes aszimmetriára esküszik, akkor ezt a cipőfűzésbe becsempészheti. Bár ez a fajta módszer igényel egy kis kézügyességet, azonban végeredmény magáért beszél majd. A lényeg, hogy az első átló megalkotásánál egészen a harmadik karikáig kell húzni a fűzőt és így tovább.

Vannak, amik felérnek egy műalkotással

A fentieken felül léteznek olyan cipőfűzési technikák is, amelyek gyakorlatilag felérnek egy-  egy műalkotással. Az elismerő pillantások pedig nem maradnak el akkor, ha valaki időt és energiát szán ezek elkészítésére. Ilyenek például a vonatsín, a létra vagy a military verziók esetén.

https://hu.pinterest.com/pin/919930661365609559/

Mikor melyik elegáns cipőfűzést érdemes választani?

Az egyenes fűzés mindenhez illik, hiszen ez elegáns és sportos cipő esetén is remek megoldás lehet, nem kell vele sokat foglalkozni, és nem lehet vele mellélőni. A többi, bonyolultabb fűzési technika esetében mindenképpen fontos mérlegelni mielőbb belekezdene az alkotásba. Ha passzol a választott minta az elegáns cipőhöz, bátran feldobhatja a segítségével, de ha nem illik hozzá, érdemes inkább sportcipőnél bevetni az arra megfelelő helyzetben.

Hogyan érdemes a tornacipő fűzőjét megkötni?

Egy tornacipő esetében a laza cipőfűzés a legjobb megoldás, ráadásul a viselés során is igen praktikus. Itt azonban bátran lehet kísérletezni a fentebb említett technikák bármelyikével, egy sportcipő mindent elbír, tökéletesen alkalmas arra, hogy kiélhesse a kreativitását és megvalósítsa fűzési álmait. Ilyenkor a sportos eleganciába beleférhet a színes cipőfűzők használata, de kimaradhatnak akár lyukak is, sőt, vastagabb vagy vékonyabb típusok között is bátran lehet válogatni.

Bármelyik elegáns cipőfűzési technika mellett is teszi le a voksát, általános szabály, hogy a cipőfűzőt időről-időre ki kell cserélni. Egy idő után minden fűző elhasználódik, egy piszkos, szakadt darab pedig nem fog jó benyomást kelteni, még abban az esetben sem, ha példaszerűen is van befűzve.

Ha a fentiek mindegyikére odafigyel, akkor mindig biztos lehet abban, hogy a megjelenése makulátlan lesz. A sikeres első benyomás pedig rengeteg pozitívummal járhat ez élet minden területén, legyen szó üzleti találkozóról, randevúról vagy egyéb társas interakcióról.

A cipőfűzési technika természetesen csak egy része a megfelelő lábbeli-viselésnek. Alábbi cikkeink adnak némi további támpontot!

Ezek is érdekelhetik még…