Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

15 legjobb film divatról nem csak nőknek!

Melyek a legjobb divatfilmek? A legtöbben azt gondolják, hogy a divatról szóló alkotások főleg a hölgyeknek szólnak. Pedig ez egyáltalán nem törvényszerű! A szép ruhák, az ötletes szettek, a divattörténeti szálak, a különböző eseményeken való megjelenés egy elegáns szettben vagy éppen egy hétköznapi összeállítás mind érdekes lehet az urak számára is. Ráadásul a legtöbb ilyen alkotás izgalmas fordulatokban sem szenved hiányt.

Divatfilm: melyek a legjobb, divatról szóló filmek?

A divatfilmek alatt nem csak a dokumentumfilmekre kell gondolni, hiszen évtizedek alatt számos olyan alkotás került a mozivászonra, amelyek valamilyen szemszögből betekintést engednek a divat világába. Életrajzi ihletésű filmek, vígjátékok, romantika és izgalom is helyet kapnak az öltözködésről, trendekről szóló történetekben.

Miért érdemes megnézni férfiaknak is ezeket a divatfilmeket?

Attól, hogy egy filmben kiemelt szerepet kap a divat, még nem csak hölgyeknek szól. Az urak pontosan ugyanolyan mértékben inspirálódhatnak egy ilyen alkotásból. Nem beszélve arról, hogy egy férfi is kikapcsolódhat egy vicces vígjáték vagy kellemes, romantikus film társaságában.

Azok a filmek, amelyek önéletrajzi szálakat is tartalmaznak, még az ismeretek bővítéséhez is hozzájárulnak. Az olyan bakancslistás klasszikusok pedig, mint például az Álom luxuskivitelben, egyenesen kötelezőek mindenki számára!

1. Az ördög Pradát visel

Divatfilm, amelynek az alap sztoriját az amerikai Vogue magazin egykori gyakornokáról, az íróvá avanzsált Lauren Weisbergerről mintázták. A csodás ruhákban pompázó Anne Hathaway, valamint a Runway magazin főszerkesztőjét, Miranda Priestly-t alakító Meryl Streep színészi játéka rengeteget tesz hozzá az egyébként is izgalmas történethez. Ajánlott mindenkinek, aki kedveli a mondanivalóval rendelkező, szerethető karakterekkel megspékelt, izgalmas fordulatokkal ellátott filmeket.

2. Coco Chanel

Ezt a nevet mindenki ismeri, a történetét viszont talán nem. Egy közép-franciaországi kislány, árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Így kezdődik Coco Chanel története, aki már azelőtt megtestesítette a modern nőt, mielőtt az fogalommá vált volna. Gabrielle, azaz Coco története pedig annyira színes, megindító és izgalmas, hogy filmvászonra kívánkozott. Ajánlott mindenkinek megnézni, aki inspiráló, érzelmes filmre vágyik vagy éppen egy kis motivációra van szüksége.

A film számos kor divatját érinti, ha szeretne jobban elmélyülni a témában, érdemes kattintania:

3. Neon démon

A Neon Démon divatfilm és horrorfilm egyben. Jesse, a feltörekvő modell Los Angelesbe költözik, hogy valóra váltsa az álmát. Tipikus kezdet, azonban itt jön a csavar a történetben: a divatvilág nem a várt módon szippantja be, ráadásul egy csoport varázslatos modell között fordulatos konfliktusba keveredik. Igazi izgalmas, a divat világa körül forgó film, ami mindenkinek tetszeni fog.

4. A stylist

A Stylist szintén nem egy vidám vasárnapi matiné, de nagyon érdekes lehet a divat iránt érdeklődőknek.

Maureen Párizsban élő fiatal amerikai nő, aki hírességek ruhatárát állítja össze. A sztori adott, ám a dolog pikantériáját az adja, hogy a hölgy természetfeletti képességekkel rendelkezik: a telefonjára egy nap titokzatos üzenetek kezdenek érkezni egy ismeretlentől. Az alaptörténet is nagyon izgalmas, közben pedig a divat is komoly szerepet kap az alkotásban, így azoknak is tetszeni fog, akik nem feltétlenül csak a romantikus vonalra vágynak.

5. Egy boltkóros naplója

A fentiekkel ellentétben ez egy igazi, limonádé-divatfilm, ami nem nélkülözi a romantikát sem.

A 25 éves Rebecca tipikus nagyvárosi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Valójában nincs gondja semmire, hiszen állása van, és a város előkelő negyedében lakik a barátnőjénél. Ám amikor mindez az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Innen pedig megkezdődnek a bonyodalmak, bejön a szerelmi szál is, ám mindeközben a divatos szetteket sem kell nélkülözni a jelenetekben. Valódi hétvégi, kuckózós film, amelyet ha egyszer elkezd nézni, nem tudja abbahagyni.

6. Saint Laurent

Yves Saint Laurent csupán 21 éves, amikor rámosolyog a szerencse, és megkapja álmai munkáját: Christian Dior, a neves divatház alapítója felkéri őt asszisztensének. Ám nem kell sokat várni arra, hogy a cég Laurent saját tervezésű darabjait is bemutassa. Életrajzi elemek, karrier, álmok, szerelem jelenik meg a vásznon, aki már csak a főszereplő miatt is elképesztően izgalmas.

7. Zoolander, a trendkívüli

Első pillantásra meglepő lehet, de divat szempontból nagyon is helye van itt ennek a filmnek.

A történet szerint Malajzia elnöke alaposan betett a divatvilágnak, amikor úgy döntött, felszámolja országában a gyerekmunkát. Ezzel csökkenne a cégek profitja, sőt, az egész ruhaipar veszélybe kerülne. Derek Zoolanderre hárul a gordiuszi csomó megoldása, aki azonban nem egyszerű figura. A film nem szűkölködik poénokban és abszurd helyzetekben, így garantáltan bakancslistás alkotás!

8. Fantomszál

Az ötvenes években Reynold Woodock és nővére, Cyril a brit divatvilág meghatározó alakjai voltak, hiszen ők készítették a királyi család és a legnagyobb filmcsillagok öltözékeit. Ám Reynold életébe beköszönt a szerelem, ez pedig a feje tetejére állít mindent. A régi korok divatja, a szerelem és az intrika a képernyő elé szögez mindenkit!

9. Micsoda nő!

A világ egyik legnépszerűbb romantikus vígjátékát, ami egy csapásra híressé tette Julia Robertset, ráadásul tele van kultikus divatjelenetekkel is. Még az is ismeri a Beverly Hills-i Rodeo Drive drága luxusüzleteiben zajló shopiing jelenetet vagy a Richard Gere által bérelt 80 milliós, rubin kövekből álló, fehérarany nyakláncot, aki még sosem látta a filmet. Tudta, hogy ez a jelenet spontán volt, Richard Gere valóban megviccelte Julia Robertset? Az a nevetés 100% őszinte reakció!

Kötelező darab mindenki számára.

10. Pret-a-porter – Divatdiktátorok

Évente kétszer a divatvilág megrohanja Párizst a PRET-A-PORTER divatbemutató alkalmából. Ilyenkor riporterek, fotósok, vásárlók és a felső tízezer jönnek össze, hogy megnézzék a világ leghíresebb divattervezőinek alkotásait. Itt találkozik a rejtélyes Szergej az egyik divatszindikátus vezetőjével, Olivier de la Fontaine-nel, aki ezen az estén életét veszti. Innentől kezdetét veszi az eszeveszett kavarodás, amelynek a háttere végig a párizsi divatbirodalom. Érdekli, gyilkosság történt-e? Nézze meg a filmet!

11. Mókás arc

Dick Avery, a divatfotós új és különleges arcot keres a párizsi divatbemutatóra – így veszi észre Jo Stocktont, aki egy könyvesboltban eladó. Ám az ominózus divatbemutató hamar pokollá változik, ami rengeteg bonyodalom és izgalom kiváltója lesz, ugyanakkor divatból sem lesz hiány. Hogy mi történt pontosan és mi okozza a problémát, kiderül a filmből!

12. Kifutó a semmibe

A hetvenes évek második felében a Gia egy szupermodell volt, aki nehéz gyermekkora ellenére már 18 éves korára világszerte ismertté és népszerű manökenné vált, de 26 évesen elhunyt. A néhány éve alatt megjárta a csúcsot és a poklot is. Az első nők között volt az Államokban, akinek a halálát AIDS-vírus okozta. Ez, az Angelina Jolie főszereplésével megalkotott film igaz történeten alapul.

13. Szex és New York 1-2

A népszerű sorozat divatfilm-folytatása. Carrie Bradshaw-t és három barátnőjét biztosan senkinek nem kell bemutatni, még az urak is jól ismerhetik őket. Ez nem véletlen, hiszen minden divat iránt érdeklődő számára kötelező alkotások ezek, tele csodás szettekkel, mesebeli cipőkkel, megtűzdelve romantikával, szerelemmel és vicces jelenetekkel.

14. A Gucci-Ház

A Ridley Scott által rendezett film nagy port kavart megjelenésekor, mégis egy egyedülálló alkotás lett. A színészként is tehetséges Lady Gaga és Adam Driver remek alakítása mellett a ruhakölteményekért is érdemes megnézni a filmet.

15. Álom luxuskivitelben

Audrey Hepburnt a vásznon látni kötelező. Ebben az 1961-es filmben bája és kecsessége teszi teljessé a történetet – ami egy igazi klasszikus a divatfilmek világában.

Holly reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy meghódíthassa New York előkelő világát. A szikrázó szépségek mellett viszont lehet, hogy másvalaki is szerelembe ejti…

Haa divatról szóló filmek mellett az esküvők világában is szívesen elmerülne, érdemes kattintania:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0