Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

10 angol ruhamárka, amit minden férfinek ismernie kell

Érdemes megjegyezni a felsorolt angol ruhamárkákat, hiszen ezek neve egyet jelent a minőséggel, garantáltan tartósak és stílusosak. Az anyag megőrzi az formáját, nem bolyhosodika vagy nyúlik ki néhány alkalom után, de ugyanez igaz a különböző kiegészítőkre is. Lássuk, melyek a kedvenc angol ruhamárkáink!

Miért érdemes ismerni a legjobb angol ruhamárkákat?

Anglia hosszú ideje a minőségi ruházat egyik központja. Ennek titka pedig az anyagok mellett a precíz varrásban és megfelelő tervezésben rejlik. Cikkünkben olyan cégek termékeit válogattuk össze, melyek tökéletesen képviselik a stílus, minőség és hagyományok kombinációját. Mivel a legtöbb darab az elegáns és visszafogott dizájn jegyében készül, ideális az üzleti öltözködéshez vagy más formális alkalmakhoz.

Mi az angol ruhamárkák előnye?

Az angol ruhamárkáknak számos előnye van, amelyek közül a két legfőbb a minőség és a kiválóság. A legtöbb, ma is világhírű angol ruhamárka története hosszú évtizedekre, akár évszázadokra nyúlik vissza, a kialakult hagyományok és tapasztalatok megalapozzák a márkák hitelességét. Ráadásul az üzleti öltözéktől a mindennapi viseletig minden megtalálható közöttük. Ha érdeklik az egyéb férfi ruhamárkák is, ide kattintva tájékozódhat ezzel kapcsolatban:

Ezek a legjobb angol ruhamárkák

Bár számos olyan angol ruhamárka létezik, amelyek egytől egyig képviselik a minőséget, az sokszínű öltözködést és a tökéletes kiegészítőket, ezek közül most kiemelnénk a legfontosabbakat.

Burberry

Ezt a világhírű brit divatmárkát Thomas Burberry alapította 1856-ban Basingstoke-ban. A Burberry márka hamar híressé vált a prémium minőségű ruházatáról, kiegészítőiről és parfümjeiről. A gyártó eredeti célja a funkcionális ruházat készítése volt, különösen az időjárási körülményekre való alkalmazkodáshoz. Legikonikusabb termékeik közé tartozik a trench kabát, amelyet eredetileg a brit katonák számára terveztek, valamint a kockás mintájú Burberry sál, amely az egyik leghíresebb és legismertebb divatelem lett. Termékeit a világ számos pontján megtalálhatja saját üzleteikben, valamint a hivatalos online áruházukon keresztül is. Emellett a Burberry termékeket megvásárolhatja nagyobb luxusáruházakban és divatüzletekben is.

https://hu.pinterest.com/pin/217861700718761032/

Savile Row

A Savile Row nem egy konkrét márka, hanem egy híres londoni utca, amely az elegáns és prémium minőségű öltönyök, egyedi ruházat és kiegészítők központja. Hírneve a kiváló kézműves munka és a személyre szabott szolgáltatások iránti elkötelezettség miatt terjedt el, a 19. században a prémium minőségű öltönyök és a szabómesterség tökéletesítése volt a fő törekvés. Az öltönyöket mindig egyedi méretre szabták, csak kiváló minőségű anyagokból készülhettek, és kiemelkedő volt a varrás, a kézműves munka minősége. Az itt dolgozó tervezők és szabómesterek híresek a precíz méretvételről, a kifinomult tervezésről és a hagyományos technikák alkalmazásáról.

A Savile Rowon számos híres szabóüzlet található, amelyek személyre szabott öltönyöket és ruházatot készítenek ügyfeleiknek, például a Gieves & Hawkes, Henry Poole, Richard Anderson, Huntsman, Dege & Skinner. Az itt található szabóüzletekben szinte bármilyen stílusú és anyagú egyedi ruhát rendelhet, amelyek a legmagasabb minőségi elvárásoknak felelnek meg.

angol ruhamárkák floris
A kép csupán illusztráció Forrás: Canva

Barbour

A Barbour egy híres brit ruházati márka, amelyet John Barbour alapított 1894-ben Dél-Skóciában. Az alapító kezdetben olajosvászon kabátokat készített a halászok és tengerészek számára, később pedig világszerte ismertté vált a minőségi kültéri ruházatok piacán. Ma a kínálatában megtalálhatóak a prémium minőségű kabátok, hagyományos angol vadászruházat, sálak, sapkák és egyéb kültéri kiegészítők. A Barbour termékeket a világ számos pontján megtalálja, és a brit királyi család tagjai is szívesen viselik – a filmekben és a valóságban egyaránt.

https://hu.pinterest.com/pin/806566614535985381/

Church’s

A Church’s egy híres brit cipőmárka, amelyet Thomas Church alapított Northamptonshire-ben, Angliában, 1873-ban. A Church’s híres a prémium minőségű férficipőiről és kiegészítőiről, különösen a klasszikus stílusú, bőrből készült öltönycipőkről. Jellegzetességei közé tartozik a kézműves munka és a kiváló minőségű bőrök felhasználása. A végeredmény: tartós, kényelmes és elegáns lábbelik, melyeket szintén előszeretettel vásárolnak szerte a világon.

John Smedley

Ezt a híres brit márkát Sir John Smedley alapította 1784-ben Derbyshire-ben, Angliában. A világ legrégebb óta jelen lévő ruházati márkái közé tartozik. Híres a prémium minőségű, finoman kötött darabjairól, különösen a gyapjúból készült pulóverekről és pólókról. A márka saját üzletei többek között Londonban és New Yorkban is megtalálhatók. Emellett a John Smedley termékeket nagyobb luxusáruházakban, divatboltokban és online kereskedőknél is beszerezheti, illetve a hivatalos weboldalon keresztül is rendelhető.

Aquascutum

Ezt a márkát John Emary alapította 1851-ben Londonban. Eredetileg vízálló ruházatot forgalmaztak, különösen esőkabátokat, nevét is az „aqua” (víz) és a „scutum” (pajzs) latin szavak kombinációjából kapta. A termékek prémium minőségű anyagok felhasználásával a klasszikus brit stílus jegyében készülnek. Emellett a Aquascutum kínálatában megtalálhatóak a férfiak és nők számára tervezett ruhák, kiegészítők és öltönyök is.

https://hu.pinterest.com/pin/401172279316647116/

Hackett London

A Hackett London egy neves brit divatmárka, amelyet Jeremy Hackett és Ashley Lloyd-Jennings alapítottak 1979-ben Londonban. A márka eredetileg különleges használt ruházatot és antik ruhákat értékesített, majd később kiterjesztette tevékenységét saját tervezett öltönyökre, ingekre és egyéb férfiruházatra. A márka öltönyei, ingei és kiegészítői az angol stílust és hagyományt képviselik, különös figyelmet fordítva az apró részletekre és a kiváló minőségű anyagokra.

A Hackett London termékeit világszerte számos helyen lehet beszerezni, saját üzletei és butikjai több nagyvárosban megtalálhatók, például Londonban, New Yorkban, Párizsban, Tokióban is.

https://hu.pinterest.com/pin/311311393004851708/

Mulberry

A Mulberry egy híres brit luxusmárka, amelyet Roger Saul alapított 1971-ben Somersetben, Angliában. A márka eredetileg kézzel készített bőrárukkal kezdte tevékenységét, majd később kibővítette kínálatát, és most már különböző típusú luxuskiegészítőket és ruházatot is kínál. A Mulberry jellegzetességei közé tartozik a prémium minőségű bőrök használata, valamint az elegáns és időtálló stílus. A márka kézműves munkát és hagyományos bőrműves technikákat alkalmaz termékei készítése során, és különös figyelmet fordít a részletekre és az anyagminőségre.

Floris

A Floris kissé kilóg a felsorolásból, hiszen nem ruha, hanem egy híres angol parfümmárka, amelyet Juan Famenias Floris alapított 1730-ban Londonban. Ez a világ egyik legrégebbi fennálló parfüm- és illatszergyártója, amely azóta is a család birtokában van, és az irányításuk alatt működik. Nem véletlen, hogy a Floris parfümjeit a brit királyi család is használja. Jellegzetesek a kifinomult és egyedi illatkombinációk, valamint a prémium minőségű összetevők is. E termékeket be lehet szerezni a saját londoni üzletükben, valamint online a hivatalos weboldalukon keresztül. Emellett néhány nagyobb luxus parfüm- és illatszerüzlet is értékesíti a Floris termékeit világszerte.

John Lobb

Ezt a világhírű angol cipőmárkát John Lobb alapította 1866-ban Londonban. A márka azóta is a család birtokában van és máig híres a kiváló minőségű és egyedi stílusú cipőiről, melyeket könnyen felismerhet a kiemelkedő minőségű kézműves munkáról és a prémium minőségű bőrökről. A cipők egyedi méretre készülnek és a legkiválóbb kézművesek munkáját dicsérik. A John Lobb cipők híresek a tartósságukról és kényelmükről, valamint a klasszikus és elegáns dizájnjukról.

Nekünk elsőre ezek az angol ruhamárkák jutottak eszünkbe, amikor a minőségre és a klasszikus stílusra gondoltunk, de természetesen a lista szabadon tovább bővíthető. Ön melyik márkát tenné még hozzá?

Ha érdekli a divat, érdemes megnéznie korábbi cikkeinket is:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0