Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Őszi programok pároknak: 33 +1 dolog, amit nem érdemes kihagyni

Az őszi programok a pároknak kedveznek. Amíg a nyár a felhőtlen bulizásé vagy esetleg a családi nyaralásé, az ősz a romantikáról szól: a séták, a meleg italok, az összebújás… És hiába a tomboló nyár, a hulló, piros levelek már mindjárt itt vannak. Most ajánlunk 33+1 páros programot őszre, amit nem érdemes kihagyni!

Őszi programok pároknak: milyen ötletek közül választhat?

Ha őszi randiötletet keres, érdemes nagyon megfontolni, hogy mikor, kivel, és milyen alaklomból indul neki és veszi a nyakába a világot. Közelre? Távolra? Kelljen utazni? Belépővel? Ingyenesen? Kültéri? Beltéri? Esőben is jó legyen? Csak egy-két óra van rá? És mi a program célja? Hódítás? Pihenés? Világlátás? Ezek a kérdések mind foglalkoztathatják az embert! De lássuk is a hosszú listát, ami minden szempontot figyelembe vesz!

Őszi programok pároknak: természetközeli programok

A természetközeli programokban az a jó, hogy az ember kiszabadul kicsit a saját világából. Ilyenkor lelassulhat, megállhat, kicsit újragondolhatja magát a természetjárás közben. Ami külön jó benne, hogy többnyire ingyenes, lehet válogatni közeli (akár városi), de távoli helyszínek közül is. Ami rizikós, hogy kültéri program, ezért bele kell kalkulálni a meleg ruhát és a B tervet, hiszen eső, ködszitálás, sőt, később akár hó is lehet, amiben nem kellemes sokáig bandukolni.

Városi kirándulások

őszi programok kirándulás
Forrás: Canva

A kirándulás a legjobb természetközeli romantikus, őszi program: a világ kiszínesedik, lehűl, minden csupa sárga és piros: megindító látvány egy őszi erdő.

1.Irány a Margit-sziget!

Ha nincs kedvük elutazni, vegyék nyakukba a várost! Bizony a Margit-szigeten eltöltött délután vetekszik bármilyen hegyvidéki szépséggel: az erdős sávok, a Duna közelsége, az építészet kis múltszázadi bájat csempészhet a túrába.

2. Svábhegy, Jánoshegy

Ide még bérlettel mehet az ember a természetbe. Itt már kisebb (de akár utcai cipőben és szép ruhában is vállalható) sétaútvonalakat járhatnak be, de ha valaki sportosabb programra vágyik, talál majd magának a helyszínen túraútvonalakat és nagyobb távokat is. A kilátás pazar, ezért érdemes estére időzíteni a természetjárás végét, mert a város fényei csillagos égboltként terülnek el az ember lába alatt, amint besötétedik.

3. Ligetbe be!

A Liget, legyen bármelyik, csodás élmény lehet párosan. A Városligeti tó, a hápogó kacsák etetése eleve csodás, de ha igazán nagyot akar dobni, vigye kedvesét csónakázni a tavon, etessenek kézből kacsát pereccel, és andalogjanak a gyerekzsivajban a játszóterek környékén!

Vidéki séták

Számtalan útvonal található közel a központokhoz, csak meg kell találni a fittségnek megfelelő, méretben és emelkedőben is jó túravonalat.

4. Édes tóvízi élet

Nem messze az ország központjától, mindössze fél órára van vonattal a Velencei-tó. A tó körül kiépített vadvízi útvonalak, Velence északi része felé pedig remek, bejárható, fél órás-órás útvonalak várják az őszi táj szerelmeseit.

5. Dunakanyar, a csodás!

Elég egy fél órát utazni gyorsvonattal, ami óránként jár a Nyugati pályaudvarról, és máris ott találhatják magukat a fenséges Dunakanyar bármelyik híres falujában. Váctól Szobig majd’ minden település tartogat egy, a Börzsönybe vezető, népszerű, elérhető útvonalat, már csak azt kell eldönteni, hogy inkább a Duna látványában gyönyörködne, vagy kilátó-párti!

6. Szentendre: a klasszikus

Ha a Duna budai oldala jobban útba esik, Szentendre és a sziget csodás útvonalakat tartogat! A romantikus utcákból a természetbe futó ösvények a túra és a városi kirándulás tökéletes keverékét tudják adni.

Kerékpározzanak a szabadban!

Ha valamit el lehet mondani, akkor az az, hogy Pestről szinte könnyebb már biciklivel eljutni egy környező turistalátványossághoz, mint kocsival. Ez jó is, rossz is, de ne tekintsenek a kerékpárra csak közlekedési eszközként, lehet az a randi középpontja is!

7. Irány egy strand!

Pattanjanak bicajra, és közelítsék meg az egyik Pest-környéki strandot. Ha szerencséjük van, az indián nyár még tartogat fürdési lehetőséget, de ha a víz túl hideg már, akkor is jó móka ősszel strandra járni, amikor Önökön kívül szinte senki nincs.

8. Lépjenek ki a mindennapokból

Béreljenek kis házikót egy faluban, és járják be biciklivel a környéket!

9. Vissza a városba

Az ismerd meg otthonod-gondolat alapja lehetne: járják be Budapest turistalátványosságait biciklivel, térjenek be a kedvenc kávézójukba, majd tekerjenek egy kört a Szigeten vagy az Andrássy úton. Felejthetetlen élmény!

+1 kirándulási ötlet: villamostúrák

10. Budapesten, a kis sárga villamosokkal zötyögni egyfajta életérzés. A 2-es vonala messzi földön híres, de nem csak ott találhatnak különlegességeket. Üljenek fel egy megpakolt piknikkosárral egy ismeretlen vonalra, és menjenek, ameddig viszi Önöket a járat, majd keressenek egy parkot a közelben!

őszi programok villamos
Forrás: Canva

Őszi programok pároknak: kulturális programok 

Nem kell arra gondolni, hogy a kulturális program unalmas lenne. A közös élmények teszik csak igazán érdekessé az együtt töltött időt! Lehet mit felidézni, valamiről vitatkozni, beszélgetni. Nem véletlenül olyan népszerű randis ötlet elmenni egy múzeumba vagy színházba!

11. Természettudományi Múzeum – kövek, dinók, állatok közt

A Természettudományi Múzeum persze sokszor gyerekzsivajtól hangos, de nem véletlen. Az egész kiállítási tér izgalmas, tágas, és tele van hatalmas felfedezésekkel. Noé bárkáján utazni, vagy barlangban ősembernek lenni: nem rossz randiötletek, ugye?

12. Bajor Gizi kertjében a rózsák

Ha valami romantikusra, mesésre vágynak, érdemes útra kelni a csodás budai oldalra, ahol a Bajor Gizi Színészmúzeum villájában és varázslatos kertjében tehetnek sétát. Az épület jelenleg egy állandó és egy-két időszaki, színházművészettel kapcsolatos tárlatnak ad otthont.

13. Macskamúzeum

Nem kimondottan „múzeum”, inkább kreatív, interaktív cicázás várja a Budapest központjában lévő macskamúzeumban. A cicák simogatása kötelező, természetesen a macskák hangulatától függően.

őszi programok macskamúzeum
Forrás: Canva

Színház az egész világ!

14. Örkény-Katona-Radnóti

Ha valami klasszikusan formabontó esne jól. Ebben a három színházban könnyedebb és komolyabb darabokat is talál, amik nem mindig ragaszkodnak a klasszikus színházi hagyományokhoz, de nem is mennek kényelmetlenül távol tőle, nem kell szokatlan meglepetésektől tartania.

15. Bábozódjanak!

Bizony, bizony, egy jó bábelőadásnál igenis lehet romantikus felnőttprogram! Keressenek független alkotókat, vagy válogassanak az ifjúsági és felnőtt előadások közül. Mesés és új élményben lesz részük!

16. Táncra fel!

A legtöbb nő odavan érte, ha kiöltözhet egy operaházi élményre, az opera azonban más tészta. Érdemes megpróbálkozni inkább a balettal, itt nagy a választék klasszikus, mesélős darabokból vagy modern, érzések kavalkádját bemutató előadásokból.

Zenebona

17. Jártak már jazzklubban?

Ha már randevú, irány egy jazzklub! Budapest a jazz magyar fővárosa, megtalálhat itt mindent: etno-jazz, free jazz, minden van, csak keresni kell!

18. Komolyzenét is lehet hallgatni

Irány a Zeneakadémia! Nem csak hallgatói koncerteken, de híres, meghívott előadók estjein és formabontó zenei kísérleteken is részt lehet venni.

19. Zene háza

A Magyar Zene Háza nem csak azért jó választás, mert állandóan, napi szinten vannak itt programok, hanem azért is, mert délelőttől estig lehet menni. A matinéelőadásokon kívül interaktív zeneszoba és délutáni koncertek is várják a látogatókat.

20. Szabad egy táncra?

Tanulni bármikor lehet! A legtöbb párt az választja el a táncolástól, hogy NEM TUD táncolni, és bár a nők szívesen beleugranának egy latin estbe, a férfiak ódzkodnak, hiszen nem tudnak vezetni, tekintve, hogy maguk sem ismerik a lépéseket. Bármikor be lehet iratkozni egy társastánc órára. Garantáltan örök élmény marad.

Őszi programok pároknak: gasztronómiai programok

Ha ősz, akkor vallja be mindenki, ez már a téli kis zsírréteg raktárba helyezéséről is szól. Ünnepeljünk, hogy vége a bikiniszezonnak!

őszi programok gasztroprogramok
Forrás: Canva

Enni, enni, jót enni!

21. A régi jó ízek!

Budapest tele van régi, klasszikus cukrászdákkal, mint a Jégbüfé, ódon hangulatú budai kis fészkekkel, mint a Csészényi Kávézó, vagy Pesten a Két szerecsen. Ha pedig valami újhullámosra vágyik, akkor se keseredjen el, ugyanis mentes cukrászdákból sincs hiány!

22. Gyertyafényes vacsora

Ha a klasszikus vendéglátás híve, ősszel kihagyhatatlan egy gyertyafényes vacsora! Legyen az úti cél a Pierrot, a Platz vagy akár a New York kávéház, a lényeg, hogy az alapanyagok jók legyenek és a helyszín hangulatos atmoszférával rendelkezzen.

23. Pékségek? Miért ne?

Randevúzni szerencsére nem csak este lehet, és mi lenne szebb és vonzóbb, mint az ágyból egy környékbeli, hangulatos, kedves pékséget meglátogatni és ott falatozni. Már majdnem villásreggeli, de mégsem, sokkal lazább és fiatalosabb.

Evés és mozgás egyben? Ne tunyuljunk!

24.Termelői piac látogatás

A piacozás újabban szokás lett, de ne kövessék el azt a hibát, hogy bemennek a turistacsalogató vásárcsarnokokba vagy a tömött, nyüzsgő piacokra. Ha igazán romantikus élményre vágynak, irány egy kisebb termelői piac, vidéki forgatag!

25. Piknik a szabadban

Még tart a jó idő és elég egy pokróc egy szabadtéri piknikhez, ami a lehető legromantikusabb választás, pláne, ha kis borozgatás is kíséri. Ehhez mindenképp kell egy megfelelően vastag fenékalávaló, pulóver, termosz és természetesen szendvicsek, rágcsák!

26. Ringatózzanak vacsora közben!

És ha már evésről van szó, nem csak szárazföldön lehet egy jót enni és inni, ott vannak a csodás úszó éttermeink a Duna mentén. A legcsendesebb, legromantikusabb élmény lesz, garantáljuk!

Gasztronómia: ha csinálná is!

27. Profizmus és színes programok!

A pécsi Ktchn Gasztrostúdióban minden hétre jut több program is a szezonálistól az unikálisig. A páros főzés egy közös, finomságokkal teli élet alapja lehet. Itt a tél, lehet sütőtökkel próbálkozni náluk, de ha az ember tudást akar elsajátítani, azt is megteheti, hiszen tematikus (halas, mexikói) kurzusaik és workshopjaik is vannak.

28. Balint’s Pot

A fiatal séf olyan különleges „lakás” workshopokat tart, ahol kisebb csapatok, társaságok nyerhetnek családias környezetben betekintést a konyhaművészet egy-egy szeletébe. A srác humora, kedvessége bevonzhatja azokat, akik egyébként ódzkodnának az ilyesféle alkalmaktól. Ebben az évben a távolkeleti konyha kerül terítékre nála.

29. Ars Socolata

A csoki és az édes élvezetek szerelmeseinek ajánlott. Nemcsak hobbistáknak, de haladóknak is ajánlható bármelyik workshopjuk, hiszen a bonbonkészítés már eleve művészet! Tortakészítéstől csokoládémártáson át a mentes tanfolyamig bármire lehet itt jelentkezni.

30. Borkollégium!

Bár pont úgy hangzik, mintha egy jókedvű tinédzser találta volna ki, a Borkollégium létezik. Itt nem csak kóstolni, de tárolni, hűteni, sőt, készíteni is lehet bort. Tavaszra bódultra romantikázhatják magukat, ha közösen indulnak neki ennek a programsorozatnak!

Kis otthoni programok

És jöjjön még pár program, ha nincs is kedvük kimozdulni! Az otthon töltött időnek is megvan a maga romantikája, és a mai világban nyugodtan kimondható, hogy házhoz jön a program, ha úgy akarják. Lássunk három otthoni programot!

31. Forró fürdő

Ha csak egy kis rózsaszirom, illatgyertya és egy csipetnyi zene kerül a képbe, akkor már nem a kapkodós zuhanyról van szó, hanem egy kényeztető, habos fürdőről. Ebben nem csupán az a jó, hogy ingyenes, egyszerű és extrán romantikus, de az is, hogy bármikor kivitelezhető, akár egy átlagos hétköznap fáradalmainak kipihenésére is jó.

őszi programok közös fürdő
Forrás: Canva

32. Mozi

Filmet nézni mindig lehet, de a szokásos sorozatot most cseréljék le igazi moziélményre! Ha pattogatott kukorica, nasi, italok és némi hangulat is párosul hozzá, egy filmklasszikus megnézése is lehet a legszebb élmény egy párnak.

33. Csillagnézés teával

Főzzenek egy jó teát, és beszélgessenek hajnalig. Ehhez hozzáfűznivaló sincs. Reméljük, csillagot is választanak maguknak!

+1. Ruhapakolás

Igen, igen. A hétköznapi dolgok: ha a praktikus tevékenységből közös programot csinálnak, az tagadhatatlanul hozzáad valamit a kapcsolathoz.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0