Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Legszebb babaváró idézetek listája

A babaváró idézetek olyan, érzelmekkel teli, megható gondolatok, melyek a kisbaba érkezését megelőző izgatottságot, szeretetet és reményt fejezik ki. Ezek a sorok általában személyesek és inspirálóak, és segítenek megörökíteni és megünnepelni az új élet várakozásának különleges időszakát. Mi összegyűjtöttük most a legszebbeket!

Legszebb babaváró idézetek: mitől lesz igazán találó egy idézet?

Babaváró idézet nagyon sokféle létezik. Akkor lesz igazán találó és megindító, ha képes érzelmeket kiváltani, összhangban van az adott család vagy szülők érzéseivel és élethelyzetével. Ezen felül hatalmas pozitívum, ha összefoglalja az új élet érkezésének csodáját és a várakozás izgalmát.

Fontos, hogy az idézet legyen egyszerű, könnyen érthető és közvetlen. Így az üzenetet könnyen megértik és átérzik azok, akik olvassák vagy hallják. Természetesen lényeges az érzelmi töltet is, legyen az szeretet, izgalom, öröm vagy remény. Ezen felül az igazán találó idézet egyedi és személyre szabott, a hangulata pedig illeszkedik az adott pillanathoz. Lehet vidám és optimista, de ugyanúgy lehet mély és megható is, attól függően, hogy mit szeretne vele kifejezni. Ha a választott idézet ezen tényezők egy vagy több kombinációját tartalmazza, nagy valószínűséggel igazán találó lesz.

Kisbaba
Forrás: Canva

Ezek a legszebb babaváró idézetek

Mivel a babaváró idézetek tárháza igen széles, igyekeztünk alább összegyűjteni egy helyre a legszebb variációkat.

Mikor megszületik

„Mikor megszületik egy várva várt gyermek,
az élet dolgai új értelmet nyernek.
Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban,
új fénnyel ragyognak a világra hárman.”

Azért, mert szerettek

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,
Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.
Szeressetek mindig, igaz szeretettel:
A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember.”

A baba

„A baba a szerelmet erősebbé, a nappalt rövidebbé, az éjszakát hosszabbá, a pénztárcát kisebbé, az otthont boldogabbá, a ruhát gyűröttebbé, a múltat semmissé és a jövőt tartalmasabbá teszi.”

Simon Ágnes: Babaköszöntő

Szeretettel köszöntelek te édes kicsi csöppség,
Életedet kísérje áldás és egészség!
Szüleidnek te légy a fény, életük aranya,
Mosolyod legyen napjaik csillaga!

Nap

“Minden újszülöttnél felkel egy kis nap.”

A döntés

„A döntés meghozatala, hogy anyává válj, semmihez nem mérhető: örök időre vállalod, hogy a szíved szüntelenül a testeden kívül őrködjön valaki fölött. „

Élet

„Nem értheted meg az életet, amíg benned nem növekszik.”

Emberi szív dobbanása

„Azt mondta, az emberi szív dobbanása az első zene, amit élő először hallhat, és minden gyermek ismeri az édesanyja zenéjét, amikor világra jön.”

babaváró idézetek a szeretetről
Forrás: Canva

Anyává válni

„Az anyává válás folyamatára érdemes tág értelemben tekinteni: várandósok az anyák akkor is, amikor gyermeküket gondolataikban hordozzák és készülődnek arra, hogy befogadhassák testükbe.”

Idő

„Jó dolog, hogy a babák nem adnak sok időt a gondolkodásra. Szerelmes vagy beléjük, és amikor rájössz, hogy mennyire viszontszeretnek, az élet nagyon egyszerű.”

Isten

„Most már tudom, miért adott nekünk Isten csecsemőket. Természetesen állandó odafigyelést igényelnek. Rendetlenséget csinálnak és megzavarják a békét, de cukiságuk és mosolyuk néha az egyetlen emlékeztető Istenre a házban.”

Mosoly

„Nincsenek szavak, amelyek leírhatnák azt az eufóriát, amelyet akkor érzel, amikor a baba először felismer és elmosolyodik.”

A legszebb babaváró idézetek híres emberektől

Számos híres, ismert ember tollából is születtek mély gondolatok a témával kapcsolatban, amelyek szintén inspirálók lehetnek a babavárás időszakában.

Illyés Gyula: Újszülött (részlet)

Száz közt, százezer közt,
azon hirtelen,
akármi a próba,
megismertem volna:
ezt küldték nekem!

Itten vagy te otthon,
most s mindenkoron,
itt bontja ki minden
értékedet isten,
drága csomagom.

Baba érkezése
Forrás: Canva

Eleanor Roosevelt

„Szerintem, ha egy anya egy gyermek születésekor megkérhetné egy tündérkeresztanyát, hogy ajándékozza meg a leghasznosabb ajándékkal, az a kíváncsiság lenne.”

Maureen Hawkins

„A gyermekvárás az egyetlen olyan időszak, amikor szerelmes vagyunk egy olyan emberbe, akit még soha nem láttunk.”

Gárdonyi Géza

„A gyerek az öröm, a reménység.
gyönge testében van valami világi;
ártatlan lelkében van valami égi;
egész kedves valója olyan nékünk,
mint a tavaszi vetés:
ígéret és gyönyörűség.”

Taylor Hanson

„A babavárás nem csak arról szól, hogy egy új életet hozunk a világra, hanem arról is, hogy mi magunk is újra születünk az anyává vagy apává válás folyamatában.”

Charlotte Gray

„A gyermekvárás az élet legnagyobb ajándéka. A gyermeknek nem szüksége arra, hogy tökéletes szülők legyünk. Szüksége van csak arra, hogy szeressük, és hogy a legjobb lehetőséget adjuk neki.”

Gárdonyi Géza: Mikor a gyermek…

„Mikor a gyermek gőgicsél,
az Isten-tudja, mit beszél!
Csak mosolyog és integet…
Mit gondol? Mit mond? Mit nevet?

S mint virággal az esti szél,
az anyja vissza úgy beszél,
oly lágyan és oly édesen…
De őt sem érti senkisem.

Hogy mit beszélnek oly sokat,
apának tudni nem szabad:
Az égi nyelv ez. Mély titok.
Nem értik, csak az angyalok.”

Johnny Depp

„Mindenféle mélyreható dolog tör rád, amikor a gyermeked megérkezik a világra. Mintha megtaláltad volna az életed okát.”

Hogyan érdemes használni a babaváró idézeteket?

A babaváró idézetek széles körben felhasználhatók otthoni dekorációban és más területeken is, hogy emlékezetessé tegyék a várandósság idejét és a kisbaba érkezését . A legszebbek bekerülhetnek például egy-egy fényképkeretbe és el lehet helyezni azokat a lakás különböző pontjain. Így nem csak remek dekorációs elemekkel bővülhet az otthonuk, de ahogy járnak-kelnek a házban, újra és újra megmelengetik a szívüket a kedves szavak.

Ezen felül rá lehet őket nyomtatni vagy hímezni párnákra, takarókra annak érdekében, hogy kényelmes és stílusos kiegészítőkké váljanak. Ha terveznek új függönyöket a baba szobájába vagy más helyiségekbe, akkor ezekre is rákerülhetnek a kedves kis szavak. Sőt, akár motivációs idézetek közül is válogathat, amelyeknek listáját itt találja meg összegyűjtve:

Készíthet emlékkönyvet vagy naplót is a várandósság időszakáról, ahol összegyűjtheti a kedvenc babaváró idézeteit, képeket és más emlékeket is.

Ha szeretne valamilyen személyre szabott ajándékkal kedveskedni a várandós barátjának vagy családtagjának, , akkor is bátran válogathat a fenti ötletek közül.

Ezek az idézetek sokszor aranyat érnek, hiszen a várandósság időszakában a leendő édesanya és édesapa lelkének jól jön néhány találó mondat, kedves szó, motiváció vagy bölcsesség! Sőt, a várandósság utáni időszakban is, amikor éjszakákon át nem alszik a gyerkőc…

Ha szereti a magvas gondolatokat, érdemes korábbi, idézetes cikkeinket is elolvasnia:

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0