Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

120 motivációs idézet híres emberektől

Mindenkinek az életében vannak hullámvölgyek, nehézségek, legyen szó akár egy nehezebb időszakról, egy szomorú eseményről, vagy egy célról, aminek elérése igazi kihívás. Ebben a cikkben 120 motivációs idézetet gyűjtöttünk össze, amik átlendítik a nehézségeken!

Az idézetek olvasása hasznos? Igen! A motivációs idézetek böngészgetése talán az egyik legjobb példa mások gondolatainak használatára, hasznosságára. Az embereknek sokszor csak egy kis adag segítség kell ahhoz, hogy valamit megcsináljanak, vagy kicsivel többet csináljanak, elérjék céljukat. Néha egy-egy gondolat, idézet sokat lendít az ember kedvén, segít végiggondolni a problémát…

Mi most ezekből szemezgettünk: 120 motivációs idézetet gyűjtöttünk ki híres emberktől minden élethelyzetre!

Motivációs idézetek céljainak elérésére

Az embernek kellenek célok, és bizony minél nagyobb dolgot tűzünk ki magunk elé, annál rögösebb út vezet az eléréséhez. A lehetőség ráadásul nem mindig akkor jön, amikor készen állunk rá. Ezek a motiváló idézetek abban segítenek, hogy erőt vegyen magán, amikor a fáradtság, lustaság, vagy hétköznapi gondok maguk alá gyűrnék és eltántorítanák. Első idézetünk rögtön ezt támasztja alá:)

„Akár egy reggeli rutinról, filozófiáról vagy edzéstippről, vagy akár csak egy motiváló mondatról van szó, amely segít végigcsinálnunk a napot, nincs olyan ember ezen a földön, akinek ne jönne jól egy kis külső segítség.”

/Arnold Schwarzenegger/

“Ahhoz, hogy folyamatosan a legmagasabb szinten tudj játszani, mindenből motivációt kell merítened, legyen az bármilyen típusú üzenet.”

/Michael Jeffrey Jordan/

“A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz.”

/Mark Zuckerberg/

„Tedd, vagy ne tedd, de sohase próbáld!”

/Csillagok háborúja (film)/

„Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.”

/Robert Toru Kiyosaki/

“Csak lépj tovább és ne törődj azzal, amit mások gondolnak. Tedd azt, amit tenned kell, önmagadért.”

/Johnny Depp/

“Minél nagyobb a tét, annál boldogabb vagyok, és annál jobb leszek.”

/Robert Downey Jr./

“Mindenki elérhet valamit, ha kellő erővel próbálkozik.”

/Stephen Hawking/

„Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen, ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe ragadva.”

/Eckhart Tolle/

“Nem mindig jártam sikerrel, és nem is voltam mindenben a legtehetségesebb, de mindenbe hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam, ami rengeteget számít. Apám mindig azt mondta nekem, hogy legyek mindenkinél lelkesebb, és akkor boldogulni fogok.”

/Bear Grylls/

„Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

/Albert Einstein/

“Lusta zsenivel még nem találkoztam.”

/Klapka György/

“A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni.”

/Arnold Schwarzenegger/

Moitvációs idézetek, Arnold Schwarzenegger

„A változás nem jön el, ha másokra vagy egy alkalmasabb időpontra várunk. Mi magunk vagyunk azok, akikre eddig vártunk. Mi magunk vagyunk a változás, amelyet keresünk.”

/Barack Obama/

„A lehetetlen nem a felső határ, hanem a kiindulópont a továbblépésre.”

/Moldova György/

„Aki elég őrült ahhoz, hogy elhiggye, hogy meg tudja változtatni a világot, az meg is teszi.”

/Steve Jobs/

„Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte.”

/Halálos iramban (film)/

„Szorgalmasan dolgozom – s önérzetesen – Ha lenyírják a szárnyamat – járok majd a lábamon; – ha azokat is levágják, a kezemen járok; ha azokat is kitépik – hasoncsúszok!”

/Széchenyi István/

„Higgy magadban, és összpontosíts arra, hogy már eddig is milyen messzire jutottál, ne pedig arra, hogy mennyi van még hátra a célig.”

/Bear Grylls/

„Megpróbáljuk a bennünk levő tehetséget arra használni, hogy megmutassuk, milyen nagyra becsüljük az előttünk járók eredményét, és hogy ehhez hozzátegyünk valamit a magunk részéről. Engem ez vitt előre.”

/Steve Jobs/

„Egy problémákkal teli világban légy a megoldás!”

/NCIS (sorozat)/

„Az élet tele van lehetőségekkel, amelyek csak rád várnak, és vagy élsz velük, vagy félni fogsz tőlük.”

/Jim Carrey/

„Ha csak vágysz arra, hogy éld az életedet, akkor meghalsz, mielőtt elkezdődne.”

/Flash – a villám (sorozat)/

„Tedd, amit tudsz, ott, ahol vagy, azzal, amid van, és a többivel ne törődj!”

/Theodore Roosevelt/

„Eddz keményebben, mint legutóbb, és fittebb leszel, mint voltál.”

/Bear Grylls/

„Ha valamit tényleg el akarsz érni, az csak rajtad múlik. Kezeld magas prioritással, vagy vedd le a listáról!”

/Tina Seelig/

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

„Aki túl óvatos, ugyan nem hibázik sokat, de nem is jut messzire. Biztos lehetsz benne, hogy ha mered követni az álmaidat, sokat fogsz hibázni. Számíthatsz rá, hogy rengeteg csalódás és kudarc is fog érni. Lehet, hogy még csődbe is mész, de legalább élsz!”

/Szabó Péter/

„Minden nap, amikor felébredsz és kapsz egy újabb esélyt arra, hogy azt tedd, amit akarsz, hogy az légy, aki lenni akarsz, csak egyvalami állhat az utadba: te magad.”

/Álommeló (film)/

„Az emberek soha nem változnak meg fenyegetés vagy kényszer hatására. Akkor változnak, ha találnak valami számukra becses dolgot, ami olyan értékes nekik, hogy elkezdenek miatta másképp élni.”

/Robert Downey Jr./

„Ha nem tudsz repülni, hát fuss. Ha nem tudsz futni, hát gyalogolj. Ha nem tudsz járni, hát mássz. Bármit is teszel, nem állhatsz meg: menned kell az utadon előre.”

/Martin Luther King/

„Kihívások, próbák, feladatok. Maga az élet. A mozdulatlanság felőröl, mozogni fárasztó. Elindulsz, vagy megrekedsz. A döntés benned születik. A siker ott hever előtted, csak észre kell venned. Kövesd az utat!”

/Havasi Balázs/

„A leghatékonyabban úgy lehet megtenni valamit, ha megtesszük.”

/Amelia Earhart/

„A különbség a hős és a gyáva között, hogy a hős hajlandó küzdeni, hajlandó mindent kockára tenni.”

/Rocky (film)/

„Rengetegen tudjátok, hogy mi lenne a megoldás kulcsa, mégsem tesztek semmit sem.”

/Csernus Imre/

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!”

/Walt Disney/

„Az univerzum mindig a segítségünkre siet, amikor az álmunkért harcolunk, bármilyen hülyeségnek tűnik is az az álom. Hiszen a mi álmunk, és csak mi tudjuk, milyen áldozatot követel tőlünk.”

/Paulo Coelho/

„Én is azt akarom, amit mindenki más, csak én jobban.”

/Trója című film/

„Én nem vagyok sztár, nem is akarok az lenni! Én legenda leszek!”

/Freddie Mercury/

„Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg.”

/Kornis Mihály/

„Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”

/Les Brown/

„Ne rémítsen a szakadék álmaid és valóság közt. Ha a képzelet szárnyára vesz, meglesz a híd is hamar.”

/Belva Davis/

„Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.”

/Mark Twain/

„A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.”

/Mahatma Gandhi/

„Pesszimista az, aki panaszkodik a zajra, amikor a lehetőség kopogtat.”

/Oscar Wilde/

„Vannak ajtók, amik nem maradnak örökké nyitva. Az elszalasztott lehetőség soha nem tér vissza, és ha csak várakozol, az nem jelenti azt, hogy erős vagy, vagy azt, hogy igazad van. Néha csak annyit jelent, hogy félsz a változástól. Mindenkivel előfordul. Tudod, mire jöttem rá? Az élet túl rövid.”

/Everwood című film/

„Nem legyőzni kell az akadályt – hanem túljutni rajta. A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, hanem átfolyik rajta, s derűsen rohan a tenger felé.”

/Müller Péter/

Motivációs idézetek ballagásra

Amikor egy diák befejezi az iskolát, sok gondolat kavarog a szülőkben és a rokonokban. Büszkék rá, hogy elérte céljait, kicsit szomorúak, hogy milyen gyorsan repül az idő és milyen gyorsan felnőnek a gyerekek, ugyanakkor mi már tudjuk azt, amit ő még nem: hogy a neheze csak ezután jön, az érettségi után az egyetem, az egyetem után a Nagybetűs Élet bizony bőven tartogat még nehézségeket. A híres idézetek híres emberektől – főleg olyanoktól, akiket a diák tisztel és becsül – jó útravalót jelenthetnek a hamuba sült pogácsa mellé.

„Nem számít, hány év telt el, úgy emlékszem a gimis emlékekre, mintha tegnap lettek volna: azok voltak életem legszebb évei.”

/Mindig és mindörökké (film)/

„A mai napon kezdődik el az életem, mert ma a világ egyik polgára lettem. Ma lettem felnőtt, mától másnak is számadással tartozom, nem csak magamnak és a szüleimnek. Már nem csak a jegyeimért felelek, mától a világnak tartozom számadással, a jövővel, az élet nyújtotta minden lehetőséggel. Mától kezdve a dolgom az, hogy itt legyek, nyitott szemmel, lelkesen, felkészülten. Hogy mire? Nem tudom. Bármire és mindenre. Hogy elkezdjem az életet és hogy szeressek, hogy vállaljam a felelősséget és éljek a lehetőségekkel.”

/Grace klinika (sorozat)/

„Az élet már adott sokat,
Bódítót, furcsát és keservest,
De még valamit tartogat.”

/Ady Endre/

„Tedd, amit úgy érzel, tenned kell,
Arra menj, amerre a szíved terel,
Hisz időd oly` kevés,
Légy hát a magad ura, míg élsz.”

/Axl Rose/

„Milyen szép, ha minden tengerhez, mely ránk vár, van egy folyó a számunkra.”

/Alesandro Baricco/

„Akármilyen utat is választasz magadnak, mindig lesznek, akik azt fogják mondani, tévedsz. Mindig lesznek majd olyan nehézségek, hogy azt fogod hinni, talán csakugyan a kritikusoknak van igazuk. Az út kiválasztása és követése a végsőkig mindig nagy bátorságot kíván.”

/Ralph Waldo Emerson/

„Te vagy az, aki nyitott szemmel és szívvel jársz a világban. Te vagy az, aki észreveszi az élet apró szépségeit, te segítesz jó szívvel, ahol éppen kell, általad lesz ez a világ még szebb és jobb. Mi legfeljebb segítünk neked.”

/Kálnay Adél/

„Legyen az életed utazás, haladj afelé, amire vágysz, hagyj magad mögött mindent, amit cipelni nehéz.”

/Mark Lawrence/

„Mindenki képes elérni célokat. Ne hagyjátok, hogy elbátortalanítsanak, amikor szeretnétek valóra váltani egy álmot. Végül, használjátok ki, hogy fiatalok vagytok! Akkor is ragaszkodjatok álmaitokhoz és céljaitokhoz, ha a megvalósításuk lehetetlennek látszik!”

/Scott Jurek/

„Ma sem volt könnyű élni
Nem lesz könnyű sosem.
De érdemes volt! – s mindig
Érdemes lesz, – hiszem!”

/Váci Mihály/

„Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tied!”

/Hamvas Béla/

„Nem fontos, hogy az országúton poroszkálva haladjunk, fontosabb tán, hogy magunk után egy-két lábnyomot hagyjunk.”

/Kiss Tamás/

„Fény vagy te is, lobogj hát,
Melegíts és égess,
Hinned kell, hogy a világ
Teveled is ékes.”

/Tóth Árpád/

Még több ballagási idézetet ide kattintva talál.

Motivációs idézetek, ha egy kis önbizalomra van szüksége

Mindannyiunkkal előfordul, hogy meginog a magunkba vetett hitünk. Ennek helyreállításában segíthetnek az alábbi idézetek:

„Mindegy, hogy mi történik, amíg hiszel magadban, addig elboldogulsz valahogy.”

/Britanny Murphy/

„Az önmagadba vetett hited sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi körülményeid.”

/Szabó Péter/

„Amiről beszélek, azzal kapcsolatban muszáj tájékozottnak lennem. Azt hiszem, minden azzal kezdődik, hogy az ember jól érzi magát a bőrében, és tudja, kicsoda.”

/LeBron James/

„Évtizedekig másoknak akartam megfelelni. És rengetegszer lyukra futottam. Egy ilyen krízis után aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha azt az energiát, amit abba fektetek bele, hogy másoknak megfeleljek, ezentúl önmagam felé fordítanám.”

/Csernus Imre/

„Amíg nem tanulod meg szeretni magad, örökké bánatos leszel.”

/Csonthülye (film)/

„Semmi sem igaz, ha az ember nem hisz magában.”

/Rocky (film)/

„Aki magában bízik, az másokban is bízik. Mert tudja, ha cserben hagyják – márpedig előbb vagy utóbb cserben hagyják, hiszen az élet már csak ilyen -, vissza tud vágni. Az élet egyik szépsége éppen ebben rejlik: a kockáztatásban.”

/Paulo Coelho/

„Csak azok járhatják a saját útjukat, akik hisznek önmagukban.”

/Ace of diamonds (film)/

„Ha (…) olyan szemüveget hordasz, amelyen keresztül azt látod, hogy „meg tudom tenni” vagy „fontos vagyok”, ez a meggyőződés minden másra pozitívan hat az életedben.”

/Sean Covey/

„A titok, hogy bízz az álmaidban, a lehetőségben, hogy olyan lehetsz, mint a példaképeid – kutass, bízz, és sose add fel a hited magadban.”

/Neymar/

„Mindig hinned kell önmagadban. Én szerencsés vagyok, mert egész életemben tudtam hinni saját magamban. Ennek köszönhetem azt, hogy most itt tartok.”

/Louis Hamilton/

„Ha te nem hiszel önmagadban, akkor a másik hogyan higgyen benned? Ha nem szereted önmagadat, hogyan várod el másoktól, hogy szeressenek? A férfiakat is az vonzza, ha egy nő elégedett önmagával, és tesz is azért, hogy megőrizze a magabiztosságát.”

/Tornóczky Anita/

„Az lesz igazán erős, aki végig hisz magában!”

/Naruto (sorozat)/

„A legjobb önbizalom-fejlesztő az a helyzet, amikor távol a családunktól, mestereinktől, drukkereinktől kapunk egy munkalehetőséget, és megbizonyosodunk az erőnkről. Megbirkózunk a feladattal és sikert érünk el.”

/Gallusz Nikolett/

„Az évek múlása, és a kilók növekedése a két sarokpont a magabiztosság szempontjából. Érdekes, milyen sokan vágynak a gyors és instant önbizalom-növelő módszerekre, például a különféle plasztikai beavatkozásokra, amiktől hirtelen akár túláradó önbizalomra tehetnek szert. Pedig ez néha akár ellenszenves is lehet. Az igazság – mint az élet minden más dolgában – valahol a kettő között, az arany középúton van.”

/Vastag Csaba/

„Az egyetlen dolog, amely megakadályoz abban, hogy elérj minden célt, amit kitűzöl magad elé, az te vagy.”

/Flash – a villám (film)/

„Hogyan vállalkozhatsz egy lány meghódítására, hogyan kérheted, hogy nézzen rád, esetlen szeressen is, ha te nem szereted magad?”

/Gérard Dépardieu/

„Az ember sorsa az, amit hisz magáról. Ha elhiszi, hogy őt már a kezdet kezdetén „elrontották”, eleve kétségbe vonja, hogy változhat, így nem is fog változni.”

/Szendi Gábor/

„Minél inkább szereted és tiszteled magad, annál jobban fognak mások is szeretni és tisztelni téged.”

/Brian Tracy/

„Ha magabiztosnak tűnsz, bármit meg tudsz csinálni – még akkor is, ha fogalmad sincs, mit teszel.”

/Jessica Alba/

„Nincs annál szomorúbb, mint amikor egy nagymacska házi cicának képzeli magát.”

/The Walking Dead (sorozat)/

„Az önbizalom nem ujjak számában, ruhaméretben és testzsírszázalékban mérhető.”

/Pásztory Dóra/

„Minden szerencse, ami engem ért, belőlem fakadt.”

/Chuck Norris/

„Nincs szükségem trófeára ahhoz, hogy magamat tartsam a legjobbnak.”

/Zlatan Ibrahimovic/

„Egyvalaki szeretetére van szükséged, és az a valaki te vagy.”

/Family Guy (sorozat)/

„A legelső, amit egy gyereknek meg kell tanítani, az nem a számtan és a geometria, hanem az, hogy legyen önmaga. Erős, derűs, önbizalommal teli ember, aki – bárhová vesse is a sorsa – megbízhat önmagában.”

/Müller Péter/

„Tökéletesen bízom önmagamban, a sorsomban. Ez a bizalom életem kifeszített kötele, amin remegés nélkül haladok előre.”

/Gérard Dépardieu/

„Mindaddig, amíg te szereted, ami vagy – az erkölcsödet, az értékeidet és hasonlókat -, rendben vagy.”

/Nicki Minaj/

„A kényszeres okoskodás valójában önbizalomhiányra utal. Azoknak van szükségük erre a megerősítésre a vakáció alatt, akikre odahaza vagy az irodában senki sem figyel.”

/Kordos Szabolcs/

„Nem én diktálom a divatot. Én magam vagyok a divat.”

/Coco Chanel/

„Aki nem becsüli magát, nem tud egyedül élni.”

/Honoré de Balzac/

„A legnagyobb önbizalmat úgy lehet elérni, hogy tudatosan ugrom bele olyan kihívásokba, amelyektől félek.”

/Csernus Imre/

„Amire koncentrálnunk kell, az nem a győzelem vagy a vereség, hanem a hit. Ha kételkedtek, akkor csak üljetek és maradjatok otthon! De ha valahol ráleltek az önmagatokba vetett hit parányi szikrájára, akkor a kezetekben van a győzelem kulcsa.”

/Vezet a ritmus (film)/

„Az önbizalom hiánya megsemmisítő lehet, és néha nehéz kitekinteni a bennünket körülvevő sötét buborékból.

/Bear Grylls/

„Az ember nem esik szerelembe a megfelelő személlyel, amíg meg nem tanulja önmagát szeretni és jól érezni magát a bőrében.”

/Emma Watson/

„Nemcsak a magabiztosság ragályos, hanem annak hiánya is.”

/Vince Lombardi/

Motivációs idézet nehéz időszakokra

Ezek a mondatok akkor segítenek, amikor valami rossz történik az életünkben, amikor padlóra küldenek, és úgy érezzük, soha nem tudunk onnan felállni. Ez lehet egy szakítás, egy szerettünk halála, munkahely elvesztése, vagy akár egy világjárvány, ami fenekestül felforgatja a megszokott életünket. Mindenkinek más és más az egyéni tűrőképessége, és olyan is van, hogy egy apróság lesz az utolsó csepp a pohárban. Fontos, hogy ilyenkor ne bírálja magát: a legerősebb ember is lehet gyenge néha. Motivációs idézeteink reméljük, hogy segítenek Önnek átlendülni a mélyponton!

“Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt.”

/Henry Ford/

“Az akadályok nem győzhetnek le; minden akadály azért van, hogy legyőzzük.”

/Leonardo da Vinci/

„Bármilyen kegyetlen dolgokon mentem is át, nem hihetem azt, hogy nem jön több kihívás, hogy mostantól már minden könnyen fog menni. Mindig jön egy újabb hegy, amit meg kell másznom. Aztán még egy és a következő. Egy újabb álom, ami rengeteg kitartást és akaratot igényel. Ezt már tudom, mert az élet ilyen. Folyamatos körforgás. Hullámvölgyek. Néha lent, aztán fent.”

/Hozleiter Fanny (Mosolyka)/

„Ne pazarold el a lehetőséget, amit egy jó kis válság a kezedbe ad!”

/Winston Churchill/

„A megpróbáltatásaink lehetőséget adnak arra, hogy felfedezzük azt a személyt, akivé válnunk kell, és hogy képesek legyünk eme ajándékot mások boldogulására is megosztani.”

/Nick Vujicic/

„Ha elhatározzuk magunkat, akkor közös munkával bármire képesek lehetünk, beleértve földi problémáink megoldását is.”

/Scott Kelly/

„A nagy dolgok nem születnek egyik pillanatról a másikra.”

/Stephen King/

„Mindegy, min mész keresztül, van fény az alagút végén. Nehéznek tűnhet elérni, de meg tudod csinálni. Csak törekedj felé, és meg fogod találni a dolgok jó oldalát.”

/Demi Lovato/

„Nehézségek nélkül egy gyermek sosem lesz egészséges felnőtt; korlátok nélkül egy tudat sosem lehet korlátlan.”

/A. J. Christian/

„Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat.”

/Bill Bowerman/

„Amikor azt mondod: “Feladom!”, gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: “Egek, micsoda lehetőség!”

/H. Jackson Brown/

„Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.”

/Henry Ford/

„Azok számára nincs boldogság, akik nagyon korán feladták az álmaikat, és beletörődtek a szürkeségbe.”

/Csernus Imre/

„Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt.”

/Henry Ford/

„Ha azt szeretnéd, hogy egy fiú akarjon valamit, csak arról kell gondoskodnod, hogy az a valami nehezen elérhető legyen.”

/Mark Twain/

„Mindig mondom, hogy nem azért vagyok különleges, mert nincsenek lábaim, hanem azért, mert úszom. Valamilyen szinten ez emel ki a többi ember közül. Az, hogy sikereket érek el a medencében, vagy ha éppen nem, akkor az, hogy fel tudok állni még egy óriási pofon után is.”

/Illés Fanni/

„A legnagyobb bukás, a legcsúnyább, a legszörnyűbb hiba is jobb, mintha meg se próbáljuk.”

/Grace klinika (sorozat)/

„Az akadályok engem nem törhetnek össze. A komoly eltökéltség előtt minden akadály leomlik. Aki egy csillagra függeszti a tekintetét, az nem változtat szándékain.”

/Leonardo da Vinci/

„A legrosszabb is egy lehetőség, nem szabad félresöpörni. Nem szabad elbújni előle. Vagy elfutni. Megtörténhet. Azután ha és mire megtörténik, fel kell készülni rá. Így nem roskad össze az ember.”

/Charles Martin/

„Ha az előtted lévő úton nincsenek akadályok, akkor az az út valószínűleg másé.”

/Joseph Campbell/

„Az élet néha olyan, mint ez a sötét alagút. Előfordul, hogy nem látjuk a fényt az alagút végén, de ha megyünk előre, akkor jobb helyre fogunk érni.”

/Avatár – Aang legendája (sorozat)/

„A világ megbillen, de az ember kénytelen alkalmazkodni, legyőzni az akadályokat, és ugyanúgy eljátszani a dalt, mint mindenki más.”

/Michelle Obama/

„Ha ki akar mászni a gödörből, akkor nem ártana letenni az ásót.”

/A hihetetlen család (film)/

„A kihívások elkerülhetetlenek, de a vereség nem kötelező.”

/Bear Grylls/

„Hosszú volt az út és olyan, amire tényleg büszke vagyok – nem volt végig tökéletes. Sok csapda volt és sok hiba történt. De legvégül ez tette lehetővé, hogy ott legyek, ahol ma tartok.”

/Lewis Hamilton/

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan motiválhatjuk saját magunkat?

Az embereknek sokszor csak egy kis segítség kell ahhoz, hogy valamit megcsináljanak. Néha egy-egy gondolat, idézet sokat lendít az ember kedvén, segít végiggondolni a problémát…

Mennyire hasznos, ha idézeteket olvasunk?

Nagyon! Az embernek kellenek célok, és bizony minél nagyobb dolgot tűzünk ki magunk elé, annál rögösebb út vezet az eléréséhez. Ilyenkor olyan emberek gondolataiba tudunk kapaszkodni, akik már elérték céljaikat és túllendültek nehézségeiken.

Milyen nehézségeken segíthet át a motiváció?

Ha céljaink elérése közben nehézségekbe botlunk, ha megrendül az önbizalmunk, vagy ha nehéz időszakon megyünk keresztül. Olyan is van, hogy egy apróság lesz az utolsó csepp a pohárban. Motivációs idézeteink reméljük, hogy segítenek Önnek átlendülni a mélyponton!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0