Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Házassági évforduló ünneplése: 25 tipp

Házassági évforduló ünneplése
Pexels.com

A házassági évforduló ünneplése, az ötletelés az első vagy a második évben még nem nehéz. Az ifjú pár még tele van kreativitással, de a 8. 14. 26. évfordulónál ez már csökken. Hoztunk néhány ötletet a „nem kerek” házassági évforduló ünneplése

Házassági évforduló ünneplése: mikor is legyen?

Bár a kérdés viszonylag egyszerűnek tűnik, a házassági évforduló időpontja mégsem annyira logikus, mint elsőre gondolnánk. Több szempont szerint is ki lehet jelölni a dátumot.

1. ötlet: egyházi vs. polgári esküvő évfordulója

Ünnepelhetik például az alapján, hogy milyen házasságkötési alkalmat tartanak fontosabbnak: ha Önök például templomi esküvőt is tartottak, de az nem esett egybe a polgári ceremóniával, akkor választhatnak a két időpont közül.

2. ötlet: a legközelebbi hétvége

Nem is feltétlenül muszáj az adott naphoz ragaszkodni, hiszen könnyen lehet, hogy munkanapra esik, és nem tudnak szabadságot kivenni, hogy méltóképpen ünnepelhessenek. Ilyenkor tartsák meg bátran az azt követő hétvégén az ünnepet.

3. ötlet: amikor csak akarják

Ha nagyobb ünneplést szeretnének – például kerek évfordulóra – vagy több családtagot is meghívnának, de nem mindenki ér rá, akkor nyugodtan áttehetik egy teljesen más időpontra. Ilyenkor a Nagy Nap évfordulóján elég egy kis jelképes ünneplés, aztán amikor a csillagok állása megfelel, megadhatják a módját!

Kiket hívjanak meg a házassági évforduló ünneplésére?

Akiket szeretnének, mindegyik verzió esetén vannak pro és kontra érvek is.

4. ötlet: kettesben

Ha akarják, üljék meg kettesben, romantikusan. Kialakíthatnak saját hagyományokat is, ilyenkor senki máshoz nem kell igazodniuk. A szervezés sem lesz nagy munka: egy asztalfoglalás és a megfelelő, elegáns ruha beszerzése elég is lehet.

5. ötlet: családdal, barátokkal

Ha másokkal is megosztanák örömüket, hívják meg a családtagokat, vagy akár a barátokat is, ilyenkor a program kialakítását és a szervezést is a létszámnak megfelelően kell lebonyolítani. Ha nagyobb családi rendezvényben gondolkodnak, sok meghívottal, akkor viszont érdemes legalább egy hónappal előtte elkezdeni megszervezni, hogy mindenki ráérjen, és a kinézett helyet is le tudják foglalni.

Ha megismételnék…

6. ötlet: a fogadalmak megújítása

Ha az ezüst-, arany- vagy gyémántlakodalomra nagyobb társaságot hívnak, akkor tarthatnak egy mini-lakodalmat. Ehhez lehet bevonulós zenét választani, újra fogadalmat tehetnek egymásnak,  és a hangulatot is remekül feloldhatják néhány esküvői játékkal.

Házassági évforduló ünneplése: helyszín- és programötletek

7. ötlet: ha elutaznának…

Nézzenek ki valami különleges helyszínt, ahol szívesen eltöltenének kettesben egy éjszakát, vagy akár egy hosszú hétvégét. Ez lehet egy belföldi kis faház, szabadtéri jacuzzival, egy wellness hotel, ahol minden kényeztetést végigpróbálnak, vagy akár egy romantikus hétvége valamelyik európai nagyvárosban. Bízhatják a véletlenre is, vannak olyan oldalak, ahova csak a dátumot kell beírni, és szemezgethetnek a repülőjegyek és a célállomások között.

8. ötlet: otthon, édes otthon

Az otthon melegének is megvan a varázsa. A mindennapok sokszor túlságosan pörgősek, zsúfoltak a munka, a család, vagy épp a programok miatt. Ebben az esetben az az igazi ünnep, ha végre van idő egy kis nyugalomban, kettesben eltölteni az estét. Ha se Ön, se párja nem vágyik luxusnyaralásra, sokkal inkább egymás társaságára egy, csendes, meghitt kuckós nap keretében, akkor otthon is remekül el lehet tölteni az időt.

9. ötlet: örök klasszikus – egy romantikus vacsora kettesben

Menjenek el az étterembe, ahol az első randijuk volt, vagy ahol elhangzott a boldogító igen. Vagy menjenek minden évben új helyre, és próbáljanak ki új ízeket. A gyertyafényes vacsora talán nem tűnik túl kreatív ötletnek, de nem véletlenül válhatott igazi klasszikussá.

10. ötlet: különleges helyszín bohókás pároknak

Nem kell, hogy a házassági évforduló mindig fennkölt, meghitt és romantikus legyen. Játékos pároknak talán épp az ellenkezője jön be; menjenek el olyan helyre, mint például a flippermúzeum, vagy egy szabadulószoba és mérjék össze tudásukat! Akár fogadásokkal is összeköthetik, például a vesztes mosogat egy hónapig, így elejét vehetik a mindennapi, megszokott apró kis vitáknak is.

11. ötlet: Sétahajókázás

Ma már több sétahajó is kínál lehetőséget arra, hogy a város fényeiben gyönyörködve, a hullámokon ringatózva költsék el romantikus, évfordulós vacsorájukat.

12. ötlet: Szelfimúzeum

A fénykép örök emlék, évfordulók és családi ünnepek nem telhetnek el pózok és fotók nélkül. Szeretne valami egészen egyedi fotósorozatot a nagy napról? Vagy épp, elege van a folytonos pózolásból és titkon arra vágyik, hogy viccet csináljon belőle? Akkor irány a Szelfimúzeum!

13. ötlet: piknik

Romantikázzanak egyet a szabadban: ha szép az idő, egy piknikkel egybekötött kirándulás a környező hegyekben, vagy egy tóparton egyszerű, de nagyszerű ötlet lehet, akár kettesben, akár szűk családi körben vagy kisebb társasággal szeretnének ünnepelni.

14. ötlet: romantikus városnéző séta túravezetővel

Úgy érzi, eleget tud már városáról? Fogadjunk, hogy lehet még Önnek újat mutatni! Az olyan városnéző túrák, mint a Titkos kertek és terek vagy a Borkorzó akkor is romantikus páros program, ha Önökön kívül 30 másik ember vesz még részt rajta. Sok cég kínál ráadásul kávé-, sör- vagy borkóstolással egybekötött sétát, így az új ismeretek mellett új ízekbe is belekóstolhatnak.

15. ötlet: városi kalandjáték

A szabadulószobákhoz hasonlóan a kalandjátékok is remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy feldobják a napot! Vannak már kifejezetten pároknak kitalált játékok is, mint például a Budai Romantika: páros nyomozós játék a Budai Várban.

16. ötlet: csodás tudomány

Ha mindketten rajonganak a tudományért, és nem csak elméleti síkon, hanem a kísérletek szintjén is, irány a Csodák Palotája, ahova randijeggyel is be lehet jutni – házassági évforduló ünneplésére is remek helyszín!

17. ötlet: a természet kihívásai

Ha szeretik a természetet és az aktív kikapcsolódást akkor egy via ferrata túra, vadvízi evezés a Szigetközben, vagy egy barlangászat Budapest környékén különösen nagy élmény lehet. Kalandra fel!

18. ötlet: szerelmemmel a fellegekben

Úgy érzik, hogy még sok-sok év után is a fellegekben járnak, mert egymásra ilyen hatással vannak? Mindig is szerették volna közösen megtapasztalni a repülés élményét? Mit szól az olyan ötletekhez, mint a bungee jumping közösen, egy hullámvasutazás, egy paracycling az Adrián, vagy egy éjszakai repülőzés a Duna felett?

Ajándék- és élményajándékötletek a házassági évfordulóra

Szerelmes levelek házassági évfordulóra
Pexels.com

A legtöbb pár ilyenkor valami aprósággal kedveskedik egymásnak, de egy pár év után már nehéz újat kitalálni, ezért összegyűjtöttünk néhány apró meglepetést, aminek biztosan örülni fog kedvese.

19. ötlet: MrSale ajándékcsomag

Férfiaknak egy elegáns ing, új öltöny, hozzáillő nyakkendővel, vagy akár csak néhány kiegészítő is kedves ajándék lehet, mint egy mandzsettagomb vagy pénztárca.

20. ötlet: ékszer egy kis csavarral

Az ékszer klasszikus ajándék férfiak és nők számára egyaránt, de egy kis csavarral igazán egyedivéteheti; díszítse fel egy szívhez szóló, boldog házassági évfordulót kívánó idézettel! Ennek néhány szavát rágravíroztathatja például egy medálra vagy karkötőre, vagy egy különleges képeslapra írva adhatja át az ékszer mellé, így az ajándék még jobban kifejezi az Ön érzelmeit, és azt, hogy milyen fontos a kedvese az életében.

21. ötlet: páros masszázs

Ha nincs idejük egy egész hétvégét pihenéssel tölteni, és elutazni sem akarnak, egy kényeztető páros masszázs, majd egy romantikus sétával egybekötött vacsora igazán hangulatos program lehet akár az otthonukhoz közel is.

22. ötlet: láthatatlan vacsora

Ha a hagyományos vacsora már egy kicsit sablonosnak, unalmasnak tűnik a házassági évforduló ünneplésére, próbáljanak ki valami újat! A sötétben külön élmény kitalálni, vajon mi is kerül a villára.

23. ötlet: bakancslista

Az évfordulón nem csak az együtt eltöltött éveket ünneplik, hanem az eljövendőket is – ilyenkor bátran lehet tervezgetni, hogy mi mindent szeretnének még közösen csinálni, kipróbálni. Ehhez megajándékozhatják egymást különböző kaparós bakancslistákkal, például világtérképpel, sör- vagy borválogatással, aktivitásokkal, vagy pikánsabb esetekben akár egy Káma-szútra bakancslistával…

24. ötlet: szerelmes üzenetek 365 napra

Nehéz az év minden napján romantikusnak lenni és bizonygatni szerelmünket, főleg, ha fáradtak vagyunk, agyonnyom a stressz vagy valami rossz dolog történik velünk. Lepjék meg egymást 365 apró, szerelmes üzenettel, amit mindig elővehetnek, ha úgy érzik, túl nehéz kimutatni az érzelmeiket!

25. ötlet: még 65 ötlet

Ha szeretne még több ötletet, ajánljuk Ajándék férfiaknak: 65 meglepetés ötlet különleges alkalmakra illetve Évfordulós ajándékok: 25 ötletes tipp, amivel meglepheti kedvesét cikkeinket is!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0