Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Érettségi ajándék fiúknak és lányoknak: 42 tipp

A ballagás szép lezárása egy korszaknak, legyen szó általános iskoláról, középiskoláról vagy akár egyetemről. Az ilyen alkalmakkor szokásos, értékesebb, időtállóbb ajándékokon kívül érdemes meglepni a ballagót valamilyen vicces meglepetéssel is, amivel fel lehet dobni a ballagást.

Van-e szabály arra, hogy mit illik érettségi ajándékba adni és mit nem?

Ballagásra, főleg ha az középiskolai, általában valamilyen értékesebb ajándékot illik adni, például egy szép karórát, ékszert vagy valamilyen nagyobb értékű elektronikai eszközt, mint például egy laptop. Mindenképpen a kerülendő ajándékok csoportjába tartoznak a különböző hétköznapi tárgyak vagy a háztartási gépek például kenyérpirító vagy melegszendvicssütő.

42 őrületesen vicces ballagási ajándék ötlet

Melyek a legviccesebb ballagási ajándékok fiúknak?

 1. Gravírozható kupa: A középiskolai évek vicces mementója lehet egy kupa, amelyre humoros feliratok kerülhetnek, például „A leggyorsabb leckemásoló”
 2. Vicces párna: A párnára szintén mindenféle vicces képeket lehet nyomni vagy akár a párna alakja is lehet mókás.
 3. Hamis bizonyítvány: a hamis bizonyítványba különböző, kitalált tantárgyakat lehet felsorolni, ami a ballagóra a leginkább jellemző, például „Beszélgetés óra alatt: jeles”.
 4. Stresszlabda: A család nyitottságától és a ballagó életkorától függően akár mell alakú stresszlabda is adható a ballagó fiúnak.
 5. Ágynemű: A fiú kedvenc együttese vagy egy sorozatbeli karakterrel díszített ágynemű is jó választás.
 6. Hűtőmágnes: Ma már több helyen lehet személyre szabható hűtőmágnest beszerezni, amelyre egy belsős poént vagy vicces baráti képet is lehet rakni.
 7. Sörnyitó: Ez egy olyan tárgy, amelyet biztosan nem csak egyszer használ az életében a ballagó. Minden sörnyitás egy jó emlékkel párosul.
 8. Póló: A póló mintájának csak a képzelet szabhat határ, kerülhet rá vicces közös fotó, vagy idézet.
 9. Telefontok: A telefontok a pólóhoz hasonlóan meglehetősen nagy mozgásteret ad, itt is különböző képek és feliratok kerülhetnek rá.
 10. Szurkolói sál: A ballagó kedvenc sportolója és sportklubja mellett a sálra akár a fiú neve is rákerülhet.
 11. Vicces fénykép: Egy olyan kis apróság is nagy mosolyt csalhat a fiú arcára, mint egy vicces közös kép a családdal, a barátokkal, amit magával vihet majd a kollégiumba (ha a középiskolából főiskolára/egyetemre megy)
 12. Alkoholos üveg: Nagyon sok formájú és méretű üveg kapható, amire vicces formákat, mintákat lehet gravíroztatni.
 13. 3D Pinart Dekorációs Tű kép: Egy mindig megújuló ajándék, hiszen mindig olyan formát ölt, amilyenre az illető alakítja.
 14. Borat Mankini fürdőruha: A 2000-es évek egyik legikonikusabb vígjátékából, a Boratból jól ismert zöld egyberészes fürdőruha a legjobb ajándék, ha a fiú egyáltalán nem szégyenlős.
 15. Vicces bögre: A bögre formája lehet vicces, pajzán, amely biztosan feldobja a reggelit.
 16. Zokni: A vicces színű és mintájú zoknik ma reneszánszukat élik, tökéletes választás, ha a fiú diszkrétebb de mégis szereti a vicces dolgokat.

Melyek a legviccesebb ballagási ajándékok lányoknak?

 1. Panda jegyzetfüzet: Egy pandára vagy bármilyen szőrös puha állatra emlékeztető jegyzetfüzet biztosan mosolyt fog csalni a ballagó lányra az olykor unalmas egyetemi előadásokon.
 2. Vicces mamusz: A hideg téli napokon felüdülés nemcsak a vacogó lábaknak, hanem a léleknek is.
 3. Zokni: Nemcsak a fiúknak, de a lányoknak is kiváló ajándék lehet a zokni, ebben az esetben az anyaga lehet vastagabb és puhább.
 4. Plüss: Érdemes olyan figurát választani, amelyet a lány szeret, vagy a jövőbeli tanulmányaival egybevágó: például, ha orvosnak készül, akkor plüss vírust adni.
 5. Korona (nem vírus!): Minden kislány vágya, hogy királylány legyen. Egy ballagásra kapott műanyag korona mindenféleképpen kiváló ajándék és jó színfoltja lehet a ballagást követő ünnepségnek.
 6. Egyszarvús egyberészes pizsama: A Gru c. film hozományaként az egyszarvúk a reneszánszukat élik, egy egyberészes pizsamának biztosan nagy hasznát veszi a ballagó lány a hideg, téli, kuckózós estéken.
 7. Kötény: A sütés és a főzés sokkal élvezetesebb, ha egy vicces kötényben teszi ezt az ember.
 8. Nevelj magad bonsai: Kiváló ajándékötlet lehet a bonsai, hiszen időtálló, és ha jól gondoskodnak róla, több évtizedre emléket állít a ballagásnak.
 9. Takaró: A fiúkhoz hasonlóan a lányok takarójára is rákerülhet a kedvenc együttes, vicces családi, baráti képek vagy akár egy-egy poénos mondás.
 10. Angyalszárnyak: A korona tökéletes kiegészítői lehetnek az angyalszárnyak, amik tényleg mennyei hangulatot tudnak kölcsönözni a ballagási bulinak
 11. Vicces bögre: A fiúkhoz hasonlóan a lányok bögréjére is kerülhet kép, idézet vagy akár a formája is lehet vicces.
 12. Kulcstartó: Mint mindennap használt tárgy, a vicces formájú kulcstartó biztosan felüdülést jelent majd a szürke hétköznapokon.
 13. Vicces figurák: Az íróasztal, a kollégiumi könyvespolc üde színfoltja lehet a különböző vicces formájú vagy egy belsős poénra emlékeztető kis tárgy.
 14. Sminktükör: Egy lány szinte mindennapi kelléke a táskájába beférő sminktükör, ha erre a valamilyen vicces kép kerül, azzal még a sminkelés is élvezetesebb elfoglaltság.
 15. Fülbevaló: A vicces formájú fülbevaló tökéletes kiegészítője lehet a ballagás utáni partinak.
 16. Nyaklánc: Ha nem túl vicces vagy obszcén a medál, akkor akár a mindennapokra is tökéletes viselet lehet az amúgy vicces ajándéknak szánt nyaklánc.
42 őrületesen vicces ballagási ajándék ötlet 2

Milyen vicces, kreatív saját kézzel készült ballagási ajándék ötletek vannak?

 1. Faragott dolgok: Szép ballagási ajándékok lehetnek a különböző, fából készült tárgyak. Ez lehet kulcstartó, de akár egy nagyobb faragott plakett is.
 2. Kötött termékek: A kötött ajándékok esetében csak a képzelet szabhat határt, itt lehet szó vicces válltáskáról, kulcstartóról vagy egyéb kis ajándéktárgyról
 3. Ékszer: Fülbevaló esetében maga a forma lehet humoros, nyaklánc tekintetében a lánc anyaga lehet vicces vagy akár a medál hordozhat mókás elemeket.
 4. Festett kép: A kép esetében is a képzeleten múlik a határ, itt is maga az ábrázolt kép, a képkeret vagy akár a használt technika is lehet humoros.
 5. Fürdőbomba: Fürdőbomba esetében a bomba alakja lehet különleges vagy a benne lévő tárgyak vagy esetleg egy szokatlan illat is lehet a humor forrása.
 6. Képeslap: A festett képhez hasonlóan itt is a képeslap formája, anyaga és témája lehet vicces, és a hátoldalán valamilyen szöveggel is lehet fokozni a hangulatot.
 7. Édesség: Édesség tekintetében főleg a forma lehet vicces, de a váratlan hatás elérésére érdemes valamilyen szokatlan, akár rossz ízzel dolgozni.
 8. DIY sütemény: Legyen szó előre csomagolt bolti süteményporokról vagy házilag összekészített „instant” süteményről, ez az ajándék akkor vicces, ha a ballagó fiú vagy lány nem éppen konyhatündér.
 9. Vászontáska: A táskára is kerülhet vicces kép, idézet, sőt még a forma is lehet humorforrás.
 10. Batikolt ruha: Ebben az esetben az érdekes színekkel való játék és a batikolás mintája lehet vicces.

Gyakori kérdések

Mit illik ballagásra adni és mit nem?

Az ajándék attól függ, hogy milyen a rokoni/ismeretségi kapcsolat illetve honnan ballag a ballagó. Általában valamilyen nagyobb értékű ajándékot illendő adni, azonban nem illik háztartási eszközt ajándékozni.

Mennyire lehet vicces egy ajándék?

A viccesség mértékét csakis az határozza meg, hogy milyen kapcsolatban áll a ballagó és az, aki az ajándékot adja. Ha nagyon jó kapcsolatban állnak, akkor csak az egyén saját prűdsége szab határt.

Melyek a legviccesebb ballagási ajándékok?

Fiúk esetében valamilyen alkoholhoz kapcsolódó ajándék a legviccesebb, lányoknál a vicces mamusz a legmegfelelőbb választás.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0