Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

22 idétlenül kedves és őszinte ballagási jókívánság

Egy megfelelően kiválasztott ballagási jókívánság – legyen az komoly vagy vicces – számtalan módon örömet okozhat ajándékozás során. Hiszen a meglepetés melletti kísérő kártya mellett tökéletesen mutatnak egy külön erre az eseményre gravíroztatott poháron vagy tollon, telitalálat lehet egy pólóra nyomtatva, de jó ötlet lehet egyedi táblácskára írva is, méltó emlék, amely később helyet kaphat az ünnepelt íróasztalán.

Ugyanakkor jól festenek az osztálytablón, ráírhatók az ajándékba adott ballagási fotók hátoldalára, de az osztálytermek dekorálásánál is hasznát vehetik a diákok a frappáns mondatoknak. Mindezek megvalósításához pedig íme 22 idétlenül kedves és őszinte ballagási jókívánság, amelyek között viccesek, komolyan és klasszikusok egyaránt helyet kaptak.

11 vicces ballagási jókívánság

Vicces ballagási jókívánságok

Bár egy ballagáson jellemzően sokan a könnyeikkel küszködnek, mégis érdemes egy kis vidámságot csempészni a történetbe, hiszen végül is mindent összevetve boldog és örömteli eseményről van szó. Hiszen a gyermek sikeresen lezárta a tanulmányait, ráadásul hamarosan kitör a nyári szünet is, amikor mindenki kifújhatja magát egy kicsit.

Szomorkodni felesleges, hiszen a barátok, akkor is jóban maradnak és tarthatják a kapcsolatot a ballagás után is, ha már nem járnak egy osztályba, a gyermek pedig élete új szakaszában is anya és apa kisfia és kislánya marad. Egy jól kiválasztott vicces ballagási idézet pedig nem csak az ajándék átadásakor lehet telitalálat, de évekkel később is emlegetni lehet majd egy-egy családi összejövetel alkalmával.

Így újra és újra mosolyt csal majd az érintettek arcára, legyen az egy nagy tudóstól származó mondat vagy egy ismeretlen szerző által megfogalmazott, mókás gondolat. Első körben vicces ballagási jókívánságat gyűjtöttünk, amelyek mindenkit jókedvre derítenek.

„Ne vedd magad túl komolyan, legyél kicsit dinkább! Ne az élet árnyoldalát, nézd a napost inkább!”
/Nagy Natália – A Nap születésnapja/

„Ha az élet adott neked egy citromot, csavard ki, és nyiss egy limonádéstandot!”
/Douglas Pagels/

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

“Az élet bizonytalan. Kezdd a desszerttel!”
/Ernestine Ulmer/

“Ha elég hosszú ideig élsz, olyan dolgokat fognak rád, amelyeket sosem tettél, és olyan tulajdonságokért istenítenek, amelyekkel sosem bírtál.”
/Isidor Feinstein Stone/

“Az élet könnyebb, mint gondolnánk: csak annyi kell, hogy elfogadjuk a lehetetlent, meglegyünk anélkül, ami nélkül nem lehet meglenni, és elviseljük az elviselhetetlent.”
/Kathleen Norris/

“Hallevesből nem lehet akváriumot csinálni.”
/Stephen King/

“Ki mint él, lassan járj, vízzel főz, húzza ág,
Szégyenlős koldusnak ne nézd a fogsorát.
Előre ne igyunk, tolláról madarat,
Jobb ma egy túzok, és ki nem szól, bölcs marad.”
/Lackfi János/

“A lehetőség néha bekopogtat hozzád, de az esetek többségében csak belopózik, majd csendben odébbáll.”
/Doug Larson/

“Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy.”
/Thomas Alva Edison/

„A dongó fizikailag nem lenne képes repülni. De a dongó ezzel nincs tisztában, úgyhogy továbbra is repül.”
/Mary Kay Ash/

“Ha az élet olyan, mint egy film, nagyon érdekelne, mennyit kapott ezért az, aki engem játszott.”
/Kőhalmi Zoltán/

11 komoly ballagási jókívánság

Komoly ballagási jókívánságok

Természetesen a mókás útravalók mellett sokan inkább a komolyabb idézetek között válogatnak szívesen egy ilyen jeles eseményre, minden jót kívánva a ballagóknak az utazásra. Szerencsére számos nagy költő tollából születtek olyan művek, amelyek közül sok tökéletes jókívánság ballagásra is, hiszen amellett, hogy szép, biztat, előre mutat és még egy kis kapaszkodót is ad az élethez.

Erre pedig sokszor szüksége lesz a fiatalnak, aki előtt még ott áll az egész jövő. Így még ha egy kicsit tétován áll is mindezek elébe, e sorokból újra és újra erőt meríthet. Íme tizenegy komoly ballagási idézet, amelyekből gyermekek és felnőttek egyaránt zsebre tehetnek egy kis útravalót.

„Ha belegondolsz, rájössz magad is, hogy milyen erős
a személyiséged. Vannak emberek, akiknek nincs
mindenre válaszuk, de legalább megpróbálnak
reménykedni és hinni. Az ember látja az utat, bármi
várja is; minden csak attól függ, hogyan áll hozzá. S ha
rád nézek, tényleg… egy varázslatos embert látok.”
/Ceal Carson/

“Soha nem kerülünk olyan helyzetbe, amely meghalad bennünket. Minden helyzet, amellyel szembesülünk, az életünk olyan pontján áll elő, amikor képesek vagyunk túllépni rajta és megtalálni azt a gyógyító választ, ami mindenkin segít.”
/Chuck Spezzano/

“A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy rózsaszínű szemüveget hordunk és úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben volna.
A ‘positum’ latin szó jelentése: az, ami van.
Pozitívnak lenni tehát azt jelenti, hogy elfogadjuk, ami van és aztán továbblépünk.”
/Kurt Tepperwein/

“Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget,
a hangzavarban a harmóniát.
A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.”
/Albert Einstein/

“Ahelyett, hogy mindent bírálgatnánk ahelyett, hogy a körülményeket és az embereket nekünk tetsző alakzatba próbálnánk hajlítgatni, a béke útján nyugodtan és egyszerűen haladhatunk. Valahányszor meglepetést hoz az élet, az első dolgunk ezentúl az legyen, hogy fölkeressük szívünkben a béke helyét. Megállunk egy pillanatra, és megpihenünk Isten szeretetében. Aztán, ha belső békénk helyreállítása érdekében cselekedetre van szükség, azt az utat választjuk, amely a nyugalmunkból ered. Magabiztosan cselekszünk, mert biztonságban vagyunk. Ha később ismét útmutatásra van szükségünk, könnyen és gyorsan hozzájutunk. Nem azért keressük a békét, hogy szigorú elhatározásokat, hosszú távon érvényes szabályokat hozzunk, hanem hogy a döntéseink azonnal, ebben a pillanatban helyreállítsák a békét. Mert csak akkor lehetünk igazán jók, ha a békénk megvan odabent.”
/Gerald G. Jampolsky/

“A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.”
/Muhammad Ali/

“Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd, hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd.”
/Ayn Rand/

“Ne próbáld megváltoztatni a világot.
Kudarcot fogsz vallani.
Próbáld meg szeretni a világot.
Lám, a világ megváltozott,
Örökre megváltozott.”
/Sri Chinmoy/

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.”
/Marie Curie/

„Lehet, hogy gyenge még a hangunk,
Lehet, hogy léptünk még bizonytalan,
De indulunk a szépet, jót akarjuk,
Érezzük, hog y hitünknek szárnya van.
/Juhász Gyula/

“Tovább kell mennünk az úton… akkor is, ha fáradtak vagyunk, akkor is, ha kedvetlenül kelünk fel már reggel, akkor is, ha legszívesebben kifutnánk ebből a világból, mert úgy érezzük, elegünk van mindenből. Ha torkig vagyunk azzal, hogy mindig mindenért meg kell küzdenünk, ha nemes szándékaink fordítva sülnek el… mennünk kell, mert nem tehetünk mást. Mert úton vagyunk. Mert tudjuk, csak az a megoldás, hogy haladunk. Még pillanatnyi reményvesztettségünkben is tudjuk, vándorlásunknak van értelme és célja.”
/Herdics György/

“Indulj el, és ne állj meg! Ha az első lépések kicsik és esetlenek, akkor se add fel, menj tovább és nyújtsd meg őket, amennyire csak lehet, mindaddig, amíg az apró lépéseket fel nem váltják a hosszú, magabiztos, határozott léptek! Légy önmagad jószívű és támogató mentora! Ha esetleg elakadsz, hagyj időt magadnak, rendezd a soraidat, de mindenképp folytasd az utat! Képzeld azt, hogy egy jóbarát, vagy egy szeretett személy felkészítésében veszel részt, és bánj úgy magaddal, ahogy vele bánnál, ha a helyedben lenne! A legjobb edzők türelmesek, megértők, képesek megbocsátani és inspirálják a tanítványaikat. Legyél saját magad edzője, lelkesítsd, és ünnepeld magad a partvonalról!”
/William Pullen/

Bármelyikre is esett a választása a kedves, őszinte, bohókás, érzékeny és komoly válogatásból, biztos lehet abban, hogy jó útravaló lesz a ballagó diák számára, aki most egy nagyon izgalmas időszak előtt áll, legyen az a gimnáziumi évek megkezdése, az egyetem kapujának átlépése vagy egy izgalmas szakma kitanulása. Kívánjuk, hogy ezek legyenek a legszebb évek!

Gyakran Ismételt Kérdések

Hova szokták írni a ballagási jókívánságokat?

Jellemzően az ajándékcsokor vagy az egyéb meglepetések mellé egy kártyára tűzve! De nincs megkötés, nyugodtan lehetünk kreatívak!

Mikor van a jókívánságok és az ajándékok átadásának ideje egy ballagáson?

Ez attól függ, hogy mi a szokás a családban, illetve, hogy mit adunk. A virágokat a virágátadáskor szokták odaadni, de ez sem aranyszabály! Más ajándékokat közvetlenül a ballagás után vagy ha van, akkor a ballagási ebéden szokás átadni. A jókívánságokat az ajándékok mellé tűzve adják át.

Komoly vagy vicces legyen a ballagási jókívánság?

Attól függ, hogy milyen a ballagó személyisége! Egy humoros, folyton viccelődő gyermeknek nagyon jó ötlet a vicces jókívánság egy csendesebb, visszafogottabb gyermekhez viszont inkább egy komoly ballagási jókívánság illik!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0