0 Termék
Oldal kiválasztása

Öltönyök meghökkentő árakkal...

Otthon is csinosan – mit viseljen home office-ban?

Az életünk teljesen átalakult, beszorultunk a négy fal közé, amíg odakinn tombol a COVID-19 járvány. Egyre többen arra koncentrálunk, hogy hogy teremtsük meg az egzisztenciánkat online, milyen módon maradjunk versenyképesek a munkaerőpiacon, miképp őrizzük meg a testi és lelki egészségünket. Talán kevesen gondolnak arra, hogy bizony ebben az átmeneti, krízis időszakban is ugyanolyan fontos, hogy otthon is csinosan öltözködjünk. Mutatjuk, miért.

Felejtse el a pizsipartit!

Ne legyen egész nap pizsamában

Sem a magánéletének, sem a munkájának nem tesz jót, ha 0-24-ben egy kinyúlt pizsamában kuksol a gép előtt, és maximum a heti online meetingre erőlteti meg magát, hogy rendesen felöltözzön. Vagy csak akkor búcsúzik el a melegítőtől, ha feltétlen le kell ugrania a boltba, mert elfogyott a tej vagy a kenyér. Ez a komfort álkomfort, és komoly hosszú távú következményei lesznek. 

Ha hónapokig eltart ez a helyzet – ami elég valószínű – akkor legközelebb, ha visszatér minden a régi kerékvágásba, a munkavégzésének helyszíne pedig újra a megszokott lesz, Önnek egyik napról a másikra meg kell jelennie a munkaadója által előírt dress code szerinti viseletben. És ha ettől Ön teljesen elszokott, biztos lehet benne, hogy a régi öltözet igazi teher lesz: kényelmetlenül fog benne feszengeni, zavarja a koncentrációban, hatékonyságban, és ez a teljesítményén is látszani fog. Márpedig mindennél jobban szüksége lesz arra, hogy a maximumot nyújtsa! 

A munkaerőpiac újra fel fog pörögni, így nem csak az előléptetését, de talán a munkahelyét is kockáztatja az, aki nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy az otthoni munkavégzés körülményei a lehető legjobban hasonlítsanak a néhaihoz.

Home office dress code: útmutató férfiaknak

Alapvető tippünk, hogy azt viselje otthon, amit a munkába is viselne, pontosan abban az időben, amikor dolgozna! Az esetek többségében tartsa magát ehhez, de nem muszáj 100%-ban: néha megengedhet magának egy „casual délelőttöt”, és lehet pár órát laza otthoni viseletben, vagy pizsamában tölteni, ha egy extra stresszes napot vészelt túl, vagy épp egy ilyen előtt áll. Lazítson egyet a nyakkendőjén, vagy bújjon otthoni papucsba az öltönye mellé, de ne felejtse: nem indulhat ki abból a gondolatból, hogy a kutya se látja! Akkor sem, ha egyedül van otthon.

A tisztességes felöltözés abban is segít, hogy rendszert vigyen a káoszba: ha naponta 2x átöltözik, azzal egyidejűleg a munkaidőt is keretek közé szorította, külön helye van a munkának és a pihenésnek is. 

Természetesen nem kell a legszigorúbban vennie a munkahelyi dress code-ot: hagyja nyugodtan a fiókban a nyakkendőt. Itt a tavasz, megengedheti magának, hogy egy kicsit alkalmazkodjon az időjáráshoz, vehet akár rövid ujjú inget is, és oxford helyett sneakert, vagy papucsot húzhat a lábára.

Ha melegszik a helyzet és rövidnadrágra váltana, legyen mivel kompenzálnia azt!  Mivel a formális kategórián belül elérhető határokat kimaxolta, egy frappáns, visszafogott és elegáns zakóval, jó szabású inggel és nyakkendővel kiegyensúlyozhatja az összhatást.

Otthon is csinosan, tippek a hölgyeknek

Otthon is csinosan, bármikor jöhet egy videókonferencia

Maradjon stílusos és divatos, ha egy váratlan videokonferencia-hívás érkezne! Ne helyezze forgalmon kívülre sminkcuccát, kedvenc kiegészítőit. A home office ebben a vonatkozásban nem hoz változást, a munkahely ugyanúgy munkahely, és fontos lenne, hogy ezt mindenki tudatosítsa magában. LEgyen otthon is csinosan felöltözve, húzzon harisnyát, ha úgy érzi, és viselkedjen úgy, mintha valóban munkába indulna reggel.

Itt sem kell feltétlenül kiskosztüm minden áldott nap, de lehetőség szerint a mackónadrágot felejtse el. Ha casual friday, akkor is minimum egy sötét, sikkes farmert vegyen fel. De a hét többi napján egy elegáns, lezser öltözettel is próbálkozhat, felvehet például egy divatos, matt hatású blúzt, ami jól passzolhat egy alkalmi, sötét nadrághoz. Vagy ha már tavasz, akkor keresse elő a szekrény mélyéből a vidám blúzokat, virágos felsőket.

Igen, lehet, hogy nem volt lehetősége vészhelyzet előtt frissíteni a ruhatárát, de ne aggódjon, nincs ezzel egyedül! Két megoldás közül választhat, illetve kombinálhatja is azokat: körülnézhet a szekrényben, ahogy már ajánlottuk, és a tavalyi szettekkel az idényt kihúzhatja, vagy bátran belevág az online rendelésbe.

Továbbra se feledkezzen meg arról, hogy vonzó legyen, de ne kihívó. Ne viseljen otthon se túl rövid szoknyát és az ingen is gombolja be a megfelelő mennyiségű gombot. Ha színes fehérneműt vesz fel, ne feledkezzen meg arról se, hogy a blúzon ne látszódjon át az anyag. Videokonferencia előtt tesztelje a látványt: könnyen lehet, hogy a szokatlan fényviszonyok, a kamera minősége, vagy éppen szöge olyan dolgokat is láttatni engednek, ami normál esetben nem látszana!
Kombinálja úgy a ruhadarabjait, hogy azok egyszerre alakítsanak ki partnereiben, kollégáiban csodálatot és tiszteletet. És igen, néhanapján még a magassarkú cipő sem túlzás, akkor sem, ha nem lépjük át a küszöböt.

Online is rendelhet!

A MrSale üzlete hétfőtől szombatig, 10-15 óráig továbbra is nyitva van, de online is vásárolhat, hogy ne kelljen kimozdulnia. Minden öltönyünk, ingünk, nadrágunk ugyanúgy kapható, sőt! Webáruházunk a nap 24 órájában fogadja a rendeléseket. A járványügyi helyzetre való tekintettel házhoz szállításunk ingyenes, és ha nem jó a méret, vagy a kép alapján másra gondolt, ingyenesen vissza is tudja küldeni, vagy kicserélni a terméket. 

Rendeléseit a GLS futárszolgálat szállítja házhoz. 

Ha bármilyen kérdése lenne a termékeinkkel kapcsolatban, nyugodtan keresse fel telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 331 7970 vagy a +36 1 302 4085 telefonszámon, hétfőtől szombatig, 10-15 óráig. 

A megszokott módon korrekt árakkal és széles kínálattal várjuk Önt online és offline is!

Gyakran Ismételt Kérdések

Javítja-e a kedélyállapotot, a munkakedvet és a teljesítményt, ha otthon is csinosak vagyunk? 

Igen. A megfelelő öltözet segít, hogy ráhangolódjunk a munkára, ezáltal növeli a produktivitást is, továbbá keretet ad a napunknak, könnyebben elkülönül a munkaidő és a pihenés. Ha a karantén alatt is kiöltözik, nem lesz akkora sokk visszatérni a normál kerékvágásba.

Ki kell-e öltözni egy online meeting-re?

Igen, home office-ban is fontos, hogy munkatársai, partnerei felé profizmust és megbízhatóságot közvetítsen, aminek az egyik legfontosabb eszköze a megfelelő öltözet.

Miben lehetünk otthon is csinosak? 

Nem kell annyira szigorúan venni a home office ruházatot, mint ha bemenne minden nap az irodába, de nem is szabad egész nap melegítőben ülni. Egy lazább ing, sportosabb zakó, kényelmesebb nadrág megfelelő viselet.

Ezek is érdekelhetik még…