Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Felejthetetlen tanárbúcsúztató idézetek

Vajon melyik a tanárbúcsúztató idézet lesz az, amely a leginkább illik a megajándékozotthoz? Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, és segítünk a válogatásban!

tanárbúcsúztató idézetek 1

Amikor egy-egy iskolai képzést maga mögött hagy az ember, az egyet jelent azzal, hogy végre teljesített egy álmot, elért egy célt, és jól vett egy akadályt. A siker mellet azonban óhatatlanul ott a veszteség is. A képzés során mindenkiben kialakul valamiféle kötődés: barátságok, bajtársiasság, tisztelet a tanárok iránt. Ez sok esetben többet jelent egy sima diák-tanár viszonynál, a puszta tananyag átadásánál.

Amikor a diákok elhagyják az iskolapadot, illik elbúcsúzni, és szép szokás ezt megkoronázni egy személyes ajándékkal. Lehet ez nagyon egyedi, vagy akár a klasszikusok közül is választhatunk, az ördög úgyis a részletekben rejlik. Elég az ízléses kísérő kártyára valami találó tanárbúcsúztató idézetet írni, és egy egyszerű tárgyból máris könnyfakasztóan megható emlék lesz. Aki végig kísérte a diákokat az úton és ott volt minden apró kudarcnál és sikernél, együtt búsult, és örült, és ösztönzött, most megérdemel valami igazán különleges és egyedi köszönetet. Hogy nincsenek rá szavak? Ilyenkor érdemes keresni egy frappáns idézetet!

Milyen idézetek illenek egy tanár búcsúztatásához?

tanárbúcsúztató idézetek 2

Nem kell feltétlenül nagyon formális, hivatalos, komoly idézetet választani. Ez egy ünnepélyes alkalom, kis szomorúság és egy kis öröm keveréke, így a szép, tartalmas idézet lehet derűs, vagy vicces is. Általában azok az idézetek a legjobbak, amik valami szellemes, mély gondolatot fogalmaznak meg könnyed stílusban.

Érdemes a választás során a megérzésekre hallgatni, de egy diáktárs véleményének kikérdezése sem árthat. Ha közös ajándékot ad az osztály, a választás legyen elegáns és diplomatikus. Érdemes több idézetet is kiválasztani, majd szavazással eldönteni, melyik kerüljön végül a kártyára vagy képeslapra (de akár rá is lehet írni, nyomtatni vagy gravírozni az ajándéktárgyra).

Milyen szempontok szerint válasszuk ki a megfelelő tanárbúcsúztató idézetet?

tanárbúcsúztató idézetek 3

Érdemes olyat választani, ami egyszerre illik a tanár személyiségéhez és közben passzol az osztályhoz is, vagyis, visszaad valamit abból a viszonyból, ami kialakult az együtt töltött évek vagy hónapok során. Az is jó, ha az idézet egy közösségi élményre utal, egy olyan jellemző elemre vagy esetre, ami a tanórákat meghatározta, visszatérő jelenség volt, vagy valami olyasmi, ami a tanár egyik, gyakran emlegetett bölcs megjegyzésével van összefüggésben.

Az idézetek mellett akár írni is lehet pár kedves sort magyarázatként arra vonatkozóan egy nagyobb üdvözlőlapra, hogy mit akar kifejezni a választott idézet, miért fontos a diák(ok) számára ez a mozzanat az elmúlt évekből, és még mi mindenért hálás mesterének.

Az idézet kiválasztása kapcsán az sem lehet utolsó szempont, hogy az adott tanár mit tanított, vagy milyen képzésen oktatott. Választhatunk olyan idézetet is, hogy ez passzoljon: biológia tanárnak egy biológust, irodalomtanárnak egy költőt, testnevelés tanárnak egy sportolót keressünk, akit „megszólaltathatunk” a búcsú során.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

A tanárbúcsúztató idézetek által felteheti bárki a pontot az i-re, ha méltóképpen akarja megünnepelni azt az időszakot, amelyben az ünnepelt végig kísérte őt személyes, és szakmai fejlődésében.

Ha azonban nincs konkrét ötletünk, jól jöhet egy kis mankó: összegyűjtöttünk néhány olyan általános, különböző stílusban megfogalmazott mondást, ami az ideális tanárhoz, tanár-diák kapcsolathoz kötődik. Ez lehet a mentőöv azok számára, akiknek nincs kifejezetten ütős ötletük. Ha elakadt, válogasson ezek közül nyugodtan, mindegyiknek van szívdobogtató hatása.

Megható tanárbúcsúztató idézetek

„A diák, míg tanul, nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték.”
/Darren Shan/

„A legjobb tanár éppen az, ki lassanként feleslegessé teszi magát.”
/George Orwell/

„Az, hogy az iskola – és benne a tanár – milyen volt, csak jó tíz évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni. A tanár nem is tudja – fogalma sincs –, hogy mikor hat igazán a növendékre, egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal.”
/Németh László/

„Ha két ember őszintén mer beszélgetni egymással, akkor nagyon fontos, hogy türelemmel viseltessenek egymás iránt, mert a tüskés kinövések megváltoztatása nem megy egyik napról a másikra. Könnyű két hét után a másik szemébe vágni, hogy nem változol. A jó tanár sem csak a teljesítményt, hanem sokszor a szándékot és apró lépéseket is megfelelően értékeli.”
/Csernus Imre/

„A nagy tanár olyan általános élet- és munkaszemléletet ad a diákjainak, amivel képesek egészen különböző területeken is megállni a helyüket, olyanokon is, amikről konkrétan semmit sem tanultak az iskolában.”
/Mérő László/

„A tanító olyan lámpás, mely minél inkább világít másnak, annál inkább fogyasztja önmagát.”
/Gárdonyi Géza/

Derűs tanárbúcsúztató idézetek

„Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.”
/Carl Wiliam Buehner/

„Tanítani annyi, mint emberekkel foglalkozni, átadni mindazt a tudást, amit az előző nemzedékek felhalmoztak.”
/Barát Tamás (A Bizalom tolmácsai c. könyvből)/

„Ha egyszer a pedagógus szereti a munkáját, akkor jó pedagógus lesz. Ha szereti tanulóit úgy, mint apja és anyja, akkor jobb pedagógus lesz annál, aki minden könyvet elolvasott, de nem szereti sem a munkáját, sem a tanítványait. Ha pedig egyesíti önmagában munkájának s tanítványainak szeretetét, akkor tökéletes pedagógus.”
/Lev Tolsztoj/

„A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál.”
/William Arthur Ward/

Vicces tanárbúcsúztató idézetek

„És a nyolcadik napon Isten lenézett a Földre és azt mondta: kell egy asszisztens, és megteremtette a tanárt!”
/Ismeretlen/

„A gyermek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani.”
/Galilei/

„Jó oktató, aki virgács nélkül oktat!
Választott, hű barát, ki sohase zaklat,
de kész a hívásra, s mindig ad, ha adhat.”
/Babits Mihály/

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen típusú idézetek illenek egy tanár búcsúztatására?

Nem kell feltétlenül nagyon formális, hivatalos, komoly idézetet választani. Ez egy ünnepélyes alkalom, egy kis szomorúság és egy kis öröm keveréke, a szép, tartalmas idézet lehet derűs, vagy vicces is.

Mit kell figyelembe venni a tanárbúcsúztató idézet kiválasztásakor?

Azt, hogy milyen a tanár természete, milyen a vele kialakított viszony, mit oktat, valamint milyen jellegzetességek határozták meg azt a tanítási időszakot, amit vele átéltünk.

Melyik a legmeghatóbb tanárbúcsúztató idézet?

Azok a legmeghatóbb idézetek, amelyek személyesek, kifejezik azt, amiért az adott tanárnak a leghálásabbak vagyunk, valami szellemes, mély gondolattal, könnyed stílusban.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0