Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Mikor, hova illik? | Kiegészítők | Tisztítás | Fazonok | Választás | Színváltozatok

A XXI. század emberének már azt is el kell magyarázni, hogy mi fán terem a mandzsettagomb, ugyanis sokan nem tudják, hogy régen milyen praktikus kiegészítő volt. Mostanra jelképpé vált: lehet védjegy, lehet divat, lehet a férfiak ékszere. Lássunk pár fontos tippet a mandzsettagombról!

Mikor, hova illik mandzsettagombot viselni? Hova nem való?

A mandzsettagombot általában nagyobb eseményekre, hivatalos megjelenéssel egybekötött alkalom esetére ajánljuk. A mandzsetta összetartását manapság már gombok végzik, nem egyedül a mandzsettagomb, így aztán fontos, hogy a kiegészítőt csak duplamandzsettás inghez lehet felvenni, például a szmokingok álló galléros ingjeihez. Hagyományos inggel ne is próbálkozzon, nem elegáns, sőt, pont, hogy az ellenkező hatást éri el, ha felvesz hozzá egy ilyen hangsúlyos kiegészítőt!

Milyen kiegészítők illenek hozzá? Miket érdemes kerülni?

A mandzsettagomb az elegáns úr legfontosabb kiegészítője. Látványos és odavonzza a tekintetet, így ügyelni kell rá, hogy a megfelelő színben és stílusban is passzoló szettet válasszon hozzá. Fontos tudni, hogy a mandzsetta nem egy önálló dísz, csak a teljes szettel együtt mutat. Keressen színharmóniát a nyakkendővel, cipővel, az ing mintájával, díszzsebkendővel, sőt, akár a cipőfűzővel és a zoknival is!

Ami nem harmonizál a mandzsettagombbal, azt érdemesebb semleges vagy az öltözékbe simuló színben viselni. Érdemes kerülni mandzsettagomb viselésekor a másik fő férfi kiegészítőt, a karórát, különösen akkor, ha mind a kettő feltűnő darab.

Mennyire kényes a mandzsettagomb? Milyen sűrűn, hogyan kell tisztítani?

A mandzsettagombnak is több verziója létezik, a teljesen sima, dísztelen, fémes hatású, arany vagy ezüst daraboktól kezdve a díszes, textil-, selyemverziókig vagy akár kővel kirakott, esetleg bemart cirádás verziókig. Így a kényességük is eltér.

Bármelyiket is választja, nagyon fontos, hogy megfelelően tárolja, és felvétel előtt bizonyosodjon meg róla, hogy tiszta, szakadás- és törésmentes állapotban van. Ha bármilyen sérülést talál rajta, válasszon inkább másik mandzsettát és öltözzön át teljesen, mert egy hibás mandzsettagomb rossz hatást kelt!

Milyen fazonokat készítenek belőle?

A mandzsettagomboknak számos verziója létezik, színben, anyagban egyaránt. A gomb három fő részből áll:

  1. az összetartó szár
  2. a perc, ami a mandzsetta belső felületén található és megakadályozza a gomb leesését
  3. és végül az arculat, a mandzsettagombnak azon része, amelyik az ing külsején van és a gomb lényegi és látható része

Több típusa létezik, ismert például a láncos, bálnahát, töltény, de ezek nem a mandzsettagomb kinézetére utalnak, hanem az összekapcsolás típusára és a perc formájára. A választásnál jellemzően az arculat, a megjelenés a legfontosabb szempont.

Hogyan érdemes választani a különböző mandzsettagombok közül?

A nemesfém darabok a bátrabb férfiaknak készülnek, akik nem félnek megmutatni stílusukat. Vannak ugyanis férfiak, akik kimondottan tartanak attól, hogy bármilyen arany vagy ezüst ékszert viseljenek a jegygyűrűn kívül.

Ha Ön inkább a visszafogott eleganciát szereti, akkor is számos lehetősége van arra, hogy olyan mandzsettagombot válasszon, amelyik nem hivalkodó, mégis státusszimbólumként kiemeli Önt a többiek közül, pusztán az öltözék egy apró részlete által.

Milyen színváltozatai vannak? Melyiket hogyan illik viselni?

A mandzsetta lelke a szín és az anyag. Manapság számos anyagból készülhet mandzsettagomb az üvegen át, a drágakőig, ám a legtöbb férfi joggal esküszik a nemesacélra vagy a fémekre. Ezek ugyanis sose mennek ki a divatból, és sokkal könnyebben kombinálhatók.

A fémes, acélos mandzsettagombon kívül is van azonban élet; egy elegáns, faragott fekete ékszer, vagy a manapság igen divatosnak tartott sötét fa erezetű kiegészítők mellett a mellénnyel azonos színű, textil mandzsettagomb is különleges eleganciát kölcsönöz.

Mint mindennél, amit magára ölt, itt is az a legfontosabb, hogy színben és stílusban passzoljon a többi ruhadarabhoz, látványos kiegészítőkhöz. A kevesebb több elvét alkalmazva válasszon számtalan típus és lehetőség közül vagy kérje eladóink véleményét és segítségét, aki az eseményhez és az öltözék többi darabjához mérve fognak mandzsettagombot ajánlani Önnek!

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0