Oldal kiválasztása

Hosszú férfi kabát

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Története | Kihez illik? | Méretek, Színek | Kiegészítők | Hova illik? | Munkák | Tartósság

Egy igazán elegáns férfi bizony nem csak azért vásárol kabátot, hogy ne fázzon, ez a ruhadarab ugyanis a megjelenés komoly részét is képezi. Különösen a hosszú kabátok esetében igaz ez, amelyek úgy kölcsönöznek mértékletes eleganciát viselőjük számára, hogy közben kényelmes és praktikus viseletet is nyújtanak. Így nem kell aggódnia többé, hogy miben induljon el otthonról egy borús őszi vagy tavaszi napon.

Még a története is izgalmas

A helyzet az, hogy a hosszított kabátok eredetileg teljesen más céllal jöttek létre, mint a divat, a megjelenés és a hideg elleni védelem. Ez a típusú ruházat az 1750-es évek legelején jelent meg, napi rendszerességű viseletté azonban csak az 1800-as években vált. Érdekesség, hogy először a francia és a brit hadsereg tisztjei számára készítették őket, később az egész világon elterjedt fazonná vált. Ezek voltak az első változatai a ma ismert, divatos daraboknak, amelyek ma már szinte minden férfi ruhatárában megtalálhatók.

Kinek jó választás egy hosszú kabát?

Valójában bárki számára remek választás, akinek egy kicsit is fontos a megjelenése a hűvös őszi vagy tavaszi hónapokban, de akár még az enyhébb téli napokon is. Remekül mutat elegáns és hétköznapi szettel egyaránt, ráadásul garantáltan nem lóg ki alóla sem a zakó, sem az ing, sem pedig a pulóver. Egy valódi „jolly joker” akkor, ha szükség van egy kabátra és szeretne stílusosan kilépni az utcára, ugyanakkor nem szeretne a ruhatárában hosszan válogatni.

Milyen méretekben és színekben elérhető?

A vékonyabb és a nagyobb méretet viselő urak is megtalálják ezen a téren a számításaikat. Az viszont fontos, hogy az ideális méretre essen a választása, ugyanis, ha túl szűk vagy túlságosan bő a kabát, esetleg rövid az ujja vagy túllóg a csuklón, nem lesz kényelmes, és nem is mutat majd megfelelően a viselőjén. Jó tudni, hogy itt minden apró centiméternek jelentősége van.

A színek terén is bátran lehet válogatni, ennek kapcsán természetesen a saját ízlés és a többi ruhadarab a legfontosabb döntő tényezők – törekedjen a harmóniára!

Milyen kiegészítők illenek a hosszú férfi kabáthoz?

Szinte minden, legyen az egy színben passzoló sál, egy pár elegáns kesztyű vagy sapka, esetleg kalap. Emellett remekül fest mellette egy karóra vagy egyéb ékszer is. Összefoglalva: ami jól áll a kabát alatt viselt szetthez, az menni fog a hosszú kabáthoz is.

Mikor, hova illik viselni? Hova nem való?

Ezeknek a kabátoknak nagy előnye, hogy annak ellenére, hogy kölcsönöznek egy alapvető eleganciát a viselőjüknek, szinte bármilyen eseményen megállják a helyüket, legyen az egy üzleti megbeszélés vagy akár családi, baráti összejövetel. Passzolnak az öltönynadrághoz és a farmerhez egyaránt, azonban természetesen mackónadrághoz vagy sportruházathoz már nem illik a kialakításuk. De ezekben egy igazi úriember nem is megy az utcára, maximum, ha futni indul…
Randevúra, baráti találkozóra, színházba, üzleti megbeszélésre, de akár egy rohanós hétköznapra is tökéletes választás.

Milyen munkákhoz illik hordani?

Mivel utcai viseletről van szó, valójában az irodai munkát végzők számára szinte egytől egyig tökéletes választás a hétköznapokon is, de akár a fizikai munkakörben dolgozók is felvehetik amíg eljutnak a munkahelyükig. Ami biztos, hogy tökéletesen megalapozza a pozitív első benyomást úgy, hogy közben a viselő is komfortosan érzi magát a bőrében akár egész nap.

Mennyire tartós a hosszú kabát? Alkalmas-e mindennapi használatra?

A válasz erre egyértelműen igen, amennyiben a megfelelő minőséget választja, és megfelelően gondoskodik róla. A tisztítását érdemes szakemberre bízni annak érdekében, hogy valóban éveken keresztül elkísérhesse tulajdonosát a választott darab.

A divatból nem fog mostanában kimenni, így minden esztendőben öröm lesz újra elővenni, amikor beköszönt az átmeneti, de még határozottan hűvös időszak.

Ahogy a fentiekből is látható, elképesztően széles a kínálat a férfi hosszú kabátok terén, ráadásul valódi aduásznak számít az átmeneti időszakokban. Nem kérdés tehát, hogy minden férfi gardróbjában helye van egy ilyen viseletnek!

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0