Oldal kiválasztása

Háromnegyedes kabát

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Méretek | Választás | Váll | Gallér | Ujjak | Tévhit

Háromnegyedes kabátoknak azokat a külső felöltőket szokás hívni, amelyek a térdaljától a comb felső részéig érnek. A múltban a kabátok egészen a lábikráig értek, ami rendkívül praktikus volt, főleg télen, hiszen az emberek gyalog jártak, így a kabát az egész testet melegen tartotta. Aztán jött az autók kora és a lábszárig érő hossz akadállyá vált vezetés közben. Manapság az igazán hosszú kabátok elavultnak, jelmezszerűnek hatnak, így ismét tündökölhetnek a háromnegyedes kabátok.

A háromnegyedes kabát a tökéletes megoldás a téli hideg ellen: melegen tartja, de nem akadályozza mozgás közben. Ezzel együtt az anyaghasználattól függően nem csak télen, hanem kora tavasszal, vagy akár késő ősszel is viselhető. Továbbá remek lehetőséget biztosít a réteges öltözködésre, így nemcsak funkcióját tekintve tökéletes, de a megjelenéséhez is hozzáad, nem pedig elvesz belőle.

Milyen méretekben kapható a háromnegyedes kabát?

A méret nemcsak a funkció szempontjából fontos. A hossz a megjelenés formáját is meghatározza, tehát nem mindegy, hogy hol szeretné viselni. A térdig érő háromnegyedes kabátokat általában hivatalos környezetbe érdemes felvenni, ezáltal hétköznapi használat esetén túl soknak bizonyulhat. A túl rövid változat, egyrészt „félbevágja” a testet, emiatt nem kifejezetten stílusos, inkább a matrózok által viselt kabátokra emlékeztet. Ezzel együtt, ha túl rövid a kabát, akkor már kevésbé hat háromnegyedesnek, ami nem feltétlenül előnyös. A rövidebb kabátok ráadásul nem biztos, hogy teljesen el tudják takarni az alattuk lévő zakót, ami furcsa kinézetet eredményezhet.

Ha a lehető legsokoldalúbb ruhadarabot keresi, akkor érdemes combközépig érő háromnegyedes kabátot keresnie, amely körülbelül 5 centiméterre végződik a térd felett. Mindenképpen figyeljen rá, hogy a tökéletes megjelenés érdekében a kabát kellemesen testhezálló legyen, se túl bő, se túl szűk.

Hogyan válasszon megfelelő háromnegyedes kabátot?

A ruhák, ezáltal a kabátok kiválasztásánál is a legeslegfontosabb, hogy méretben tökéletes legyen, minden egyéb csak másodlagos. Természetesen, ha szeretne egy kicsit szűkebb vagy bővebb kabátot, akkor bőven van lehetőség az igazításra anélkül, hogy ez a megjelenés rovására menne. A vásárláskor érdemes a lehető legtöbb réteget magára öltenie, hogy tesztelje, hogy a kabát a vastagabb öltözettel együtt is jól áll-e. Ezután próbáljon meg leülni, felállni és mozogni benne, hogy érezze, a kabát nem akadályozza-e a szabad mozgásban, vagy nem feszül-e túlságosan.

A legfontosabb pontok, amelyekre érdemes figyelnie:

Váll

A váll azért fontos, mert ha itt nem stimmel méretben a kabát, akkor azon nem igazán lehet segíteni. A háromnegyedes kabát vállpontjainak ezért pontosan kell illeszkednie. Több réteg esetén pedig az a jó, ha egy kicsit feszül, ezáltal kevesebb réteggel pontosan oda fog esni, ahol lennie kell.

Gallér

A gallérnak úgy kell illeszkednie, hogy az alatta lévő zakónak a hajtókái ne látszódjanak.

Ujjak

Ez esetben a lényeg, hogy a zakó ujjai ne nyúljanak túl. Ez azt jelenti, hogy egy olyan kabátot érdemes választania, amely a csuklójánál kicsit lejjebb ér. Ha a zakó ujjánál körülbelül egy-másfél centiméterrel hosszabb az ujja, akkor tökéletes a méret.

Tévhit

A legtöbben azt hiszik, hogy a zakó méretnél eggyel nagyobb számúnak kell lennie a kabátnak, és akkor pont jó lesz. Valóban szükség van az extra helyre a kabát alatt, hiszen több réteg lesz alatta, mint a zakó alatt. Azonban ezzel a gyártók is tisztában vannak, így a legtöbb kabátnál a számozás is eszerint alakul.

A tavasz közeledtével érdemes lehet egy átmeneti kabáttal megújítania ruhatárát. Amikor a pulóver kevés, ez a magasan záródó kabát pont annyi védelmet fog nyújtani az időjárással szemben, amennyire szükség van. Az összegombolható gallér miatt még sálra sincs szükség, így kényelmes, praktikus, hétköznapi viseletet biztosít!

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0