Oldal kiválasztása

Katt ide: 50% kedvezmény...

Őszi esküvőre ruha vendégként: útmutató férfiaknak

Az ősz igazán különleges évszak, hiszen a színes falevelek és a hűvös időben mégis melegen simogató napsugarak megalapozzák az ember hangulatát. Egy szeptemberi, októberi vagy novemberi esküvő pedig kifejezetten hangulatos lehet! Határozottan feladja azonban a leckét a vendégeknek, hiszen őszi esküvőre ruhát találni férfiként nem könnyű feladat. Ebben segítünk most néhány hasznos tippel!

Őszi esküvőre ruha vendégként: mire kell figyelni az öltözet kiválasztásakor?

Amikor egy őszi esküvőre készül vendégként, fontos figyelembe vennie a változékony időjárási körülményeket és az alkalom jellegét. Nagyon összetett ez a történet, amihez nem elég néhány órával az esemény előtt szétnézni a gardróbszekrényben. Az elegáns ruházatot úgy kell kiválasztani, hogy ne legyen gond ha esik az eső, fúj a szél, de ne legyen kényelmetlen akkor sem, ha éppen csodásan süt a nap.

Ennek az egyik kulcsa a réteges öltözködés. Ehhez válasszon olyan ruhadarabokat, amelyek könnyen rétegezhetők. Remek kiegészítő ehhez például egy elegáns kabát vagy blézer, amit könnyedén le- vagy felvehet szükség szerint, de jöhet például egy melegebb mellény is.

Szintén érdemes hangsúlyt fektetni a gardrób előtt állva a színekre és mintákra is. Az őszi esküvőkhöz leginkább a melegebb földszínek és természetes árnyalatok illenek. Ilyen például a barna, a bézs, a sárga vagy éppen a narancs. Az anyagok esetében is érdemes a természetes vonalnál maradni, remek választás például a gyapjú, a selyem, a bársony vagy kordbársony.

őszi esküvő színek
Forrás: Canva

A kiegészítőket tekintve mindenképpen javasolt olyanokat választani, amelyek nem csak az alkalomhoz, hanem az öltözékhez is passzolnak. Lehet ez például egy sál vagy egy kalap is, de bátran viselhető óra, gyűrű vagy akár mandzsettagomb is.

Fontos, hogy kényelmesen érezze magát egész nap, a vendégvárástól a szertartáson át a vacsoráig, majd akár a hajnalig tartó táncig.

Őszi esküvőre ruha vendégként: milyen öltözetet kerüljünk?

Alapvetően két fő szempont van, amire figyelni kell. Az egyikbe tartoznak az általános illemszabályok, amelyek a színekre, dress code betartására, ruházat hosszúságára vonatkoznak. évszaktól függetlenül, hogy senki ne érezze magát kellemetlenül ezen a nagy napon. Nézze meg, a meghívón van-e dress code. Ezt minden körülmények között tartsa tiszteletben, ellenkező esetben ugyanis akár kellemetlen helyzetbe is kerülhet. Amennyiben nincs iránymutatás ia viseletre vonatkozóan, Ön pedig bizonytalan, nyugodtan kérdezzen rá az ifjú párnál arra, hogy milyen stílusban, mennyire formális keretek közt gondolkodjon!

A másik fő szempont az időjárás és a komfort kapcsolata. Hiába elegáns egy nyári ing vagy zakó, egy őszi esküvőn nem feltétlenül kényelmes. Ráadásul minden bizonnyal ki is tűnik a több vendég közül, akik kifejezetten hűvös időre készült szettben érkeznek a nagy napra.

Őszi esküvőre ruha vendégként: 7 ötlet férfiaknak

Férfiként nem könnyű megtalálni az ideális szettet, éppen ezért összegyűjtöttünk néhány olyan ruhadarabot és kiegészítőt, amelyeket bátran választhat.

1. Kétrészes slim fit ceremónia öltöny

Az őszi esküvőre ruha vendégként egyértelmű, hogy öltöny kell, hogy legyen. A kétrészes slim fit ceremónia öltöny megfelelő, de mellény nélkül ajánljuk. Mellénnyel inkább már a vőlegény vagy az örömapa ruházata lehet. Az anyag és a gombok elegánsan fényesek, apró mintásak, maga a szabás pedig karcsúsított. Egy bézs vagy barna csokornyakkedővel telitalálat egy őszi eseményre!

2. Barna, karcsúsított öltöny

Egy barna vagy szürkésbarna öltöny elegáns választás lehet esküvői vendégek számára,  különösen a tavaszi vagy őszi átmeneti időszakban. Hatalmas előnye, hogy könnyen kombinálható különböző ingekkel és nyakkendőkkel az alkalomhoz igazítva.

3. Narancssárga, vasalásmentes slim pamuting

Őszi esküvőre nem kell félni a narancssárgától! A fenti pamuting kifejezetten extravagáns, ugyanakkor megfelelő zakóval és nadrággal divatosan visszafogottá tehető, és mivel vasalásmentes, nagyon sok férfi kedvence. A vékonyabb testalkatú urak számára telitalálat egy őszi, elegáns rendezvényre.

4. Sárga-piros kockás zakó

A zakó anyaga erős, tartós szövetből készült, vagyis nagyon sokáig része lesz a ruhatárának. Enyhén karcsúsított fazonjának hála igazi sportzakóként funkcionál, így ha nem Ön az örömapa vagy a tanú, bátran megjelenhet benne egy elegánsabb eseményen is a megfelelő kiegészítőkkel.

5. Sötétbarna, csatos nadrágtartó

Az őszi esküvőre ruha vendéként nyugodtan lehet színesebb A fémcsatos, gumis, állítható nadrágtartó egy olyan kiegészítő, amelyet általában a nadrágok megfelelő rögzítésére használnak, de funkcionalitása mellett esztétikai értékkel is bír – különösen a Peaky Blinders című sorozat tette népszerűvé és hozta vissza a divatba a 2020-as években.

6. Barna-fekete fordítható csatos öv

Amennyiben nem híve a nadrágtartónak, szüksége lesz egy megfelelő övre. Ezt és az ehhez hasonló darabokat azoknak a férfiaknak szokták ajánlani, akik sokoldalú és klasszikus nadrágtartóra vágynak. A fordítható csat lehetővé teszi, hogy a fekete és a sötétbarna oldal között válasszon, így többféle összeállítást készíthet egyetlen öv segítségével.

7. Rugalmas anyagú öltöny

A fenti, rugalmas anyagú öltöny megfelelően elegáns, ugyanakkor kifejezetten kényelmes. A zakó béleletlen és 2 gombos kialakítású, ami modern és stílusos megjelenést alapját adja meg. A nadrág pedig gumis derékrésszel rendelkezik, a legkényelmesebb megoldás. Egy mellénnyel és csokornyakkendővel ideális választás egy őszi esküvőre.

Ha vendégként hivatalos egy őszi esküvőre, alaposan mérlegelni kell, milyen ruházatot érdemes választani a rokon, ismerős vagy barát nagy napjára. Megjelenésével nem csak az ifjú párt tiszteli meg, de a saját komfortérzetét is megalapozhatja. A megfelelő választással minden adott lesz ahhoz, hogy végig a lehető legjobban érezze magát és felejthetetlen legyen ez a nem mindennapi esemény. Ehhez pedig a színeket, az anyagokat, a dress code-t, az időjárást és az egyéni ízlést egyaránt fontos figyelembe venni.

Ha bizonytalan, mit illik, vagy mit nem illik viselnie, kérjen bátran ingyenes stílustanácsadást kollégáinktól:

Öltözködési tanácsadás jelentkezési lap

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0