Oldal kiválasztása

Öltöny mellé inget vihet tized áron!

Olasz férfi divat tippek igényes uraknak

Az olaszokra sokmindent el lehet mondani de azt nem, hogy nem adnának a külső megjelenésre, és ez a férfiakra és a nőkre egyaránt igaz. Az olasz férfi divat legendásan stílusos – nézzük, hogyan csempészheti be ezt magyar ruhatárába is!

Az ember Olaszország hallatán sok mindenre gondolhat: a kulturális örökségre, a méltán híres olasz konyhára, zegzugos macskaköves utcákra, illetve az olasz divatra. Az olasz férfi divat talán kevésbé ismert a nagyközönség számára, hiszen, mint a divatvilágban mindenhol, úgy az olaszoknál is női ruhadarabok és kollekciók dominálják az iparágat. De ezen változtatunk: mai cikkünkben az olasz férfidivatot vesszük górcső alá, bemutatva annak minden jellegzetességét.

Mi jellemzi az olasz férfi divatot?

Az olasz férfiak öltözködési stílusa merőben más, mint Magyarországon. Összességében elmondható, hogy az olasz férfiak mindig törekednek a harmonikus megjelenésre, hogy minden ruhadarab pontosan illeszkedjen egymáshoz. Inkább a minőségi ruhadarabokat részesítik előnyben, olyanokat, amiket több évig is lehet viselni. Ebből adódik az is, hogy az olasz férfi divat fontos alappillére, hogy a régebbi modellek is tökéletesen passzoljanak a legújabb kollekció darabjaival.

Jellemző az egyenes vonalvezetés és visszafogott színek. Az olasz divat és főleg az olasz férfi divat törekszik a visszafogottságra, és itt világosan megnyilvánul a kevesebb néha több elve is.

Miért törekszenek sokan az olasz férfi divat követésére?

Az olasz férfi divat eleganciát és harmóniát sugároz, és emellett a mai, gyorsan változó világban egyfajta állandóságot testesít meg. Nem arról van szó, hogy az olasz férfi divat ne változna az évek során, de a fentebb említett jellemzőket megtartva halad a korral.

Manapság egyre több férfi kezd e szerint a divat szerint öltözködni, hiszen ezzel egy igényes és magára adó úriember benyomását kelti, ami jelentősen hozzájárul a társadalmi megítéléshez. Az elmúlt években megfigyelhető volt az is, hogy az olasz férfi divat nagy népszerűségnek örvend a környezettudatos vásárlók körében. Náluk nem is a stílus vagy a szabásvonal a mérvadó, hanem az, hogy az olasz ruhadarabokat hosszú éveken keresztül lehet viselni, és a gyártók megfelelő és emberi bánásmódban részesíti az alkalmazottakat, így – a fast fashion darabokkal szemben – a divat egyben környezettudatosság kérdése is.

Miben más az olasz férfi divat mint a magyar?

Az olasz és a magyar férfi divat különbözőségét még az eltérő kulturális háttérben kell keresni. Olaszországban évszázados hagyománya van az egzotikus és finom anyagoknak, a szépen megmunkált kiegészítőknek, így a férfiak körében is közkedveltté váltak a minőségi textilek és az ehhez kapcsolódó öltözködési etikett. Ebből adódik, hogy Olaszországban alapból sokkal nagyobb a választék a férfi ruhák tekintetében is, így nem okoz feltűnést egy jobban öltözött úr látványa.

Magyarországon azonban sohasem volt a férfiak külső megjelenése annyira fontos, és ennek köszönhetően nem alakult ki az olaszokéhoz hasonló öltözködési kultúra. Itthon a férfi ruhák tekintetében sokszor nincs akkora választék, mint a női ruhadarabok esetében, így gyakran a kényszerűség szüli azt, hogy mit vásárolnak.

Az olasz férfi divatra, és egyben az olasz férfiak öltözködésére általánosan jellemző a tudatosság. Az olasz férfiak nem csak a pillanat hevében kiválasztott vagy az éppen tiszta ruhákban lépnek az utcára, hanem sokkal jobban megfontolják, hogy aznap mit is vegyenek fel.

Milyen színeket használ előszeretettel az olasz férfi divat?

Az olasz férfi divat leginkább természetközeli színeket használ, mint például a sötétkék, a barna, a fehér és a fekete. Ezek a színek jól párosíthatóak egymással, így egy ilyen színpalettáról dolgozva nem meglepő, ha az összkép harmonikus lesz.

Az utóbbi években egyre jobban teret hódít Olaszországban a férfiak között is a rózsaszín is. Első hallásra talán meghökkentő lehet, de egy halványabb rózsaszín egyáltalán nem kelt feminin látszatot, sőt egy rózsaszín ing egy szürke nadrággal igenis férfias megjelenést kölcsönözhet a viselőnek. Az olasz férfi divat sokszor alkalmazza a fehér színt is, mint egyfajta állandót, amivel sok árnyalatot lehet párosítani, mint például a fehér-sötétkék, fehér-barna fehér-fekete de még akár a fehér-rózsaszín páros is szóba jöhet.

Mik az olasz férfi divat alapdarabjai?

Az olasz férfi divat zászlóshajója az ing. Nincs olyan olasz férfi, akinek a ruhásszerkényében ne lenne minimum 4 vagy 5 különböző színű ing. Ezeket nem csupán munkahelyen vagy jeles alkalmakkor viselik, hanem akár egy baráti kávézás vagy borozás során is. Szintén alapdarabnak számít a galléros póló, mint kényelmes viselet. A gallért azonban szigorúan lehajtják, a felhajtott gallérú pólók ideje már régen lejárt!

A nadrágok tekintetében az olasz férfi divat kedveli a szűk szabású, és újabban a bokánál felhajtott nadrágokat. Ez nem csak kiemeli a vádlit, hanem a bokát is engedi látszani. Az olasz férfiak még nyáron is hosszúnadrágban járnak, csak a fiatalabbak körében szokás rövidnadrágot viselni.

Cipők, zoknik, kiegészítők

A cipők tekintetében meglehetősen nagy a választék. A hagyományos bőrcipőkön kívül nagy népszerűségnek örvendenek az igényes sportcipők is. Olaszországban nem meglepő, ha egy üzleti tárgyaláson az egyik tárgyalófél az öltönyhöz sportcipőt visel. A zoknik esetében Olaszországban nem annyira népszerűek a mintás zoknik, mint például Nyugat-Európában.

A kiegészítők terén igazán kreatívak az olasz férfiak: gyakran viselnek gyűrűt, karkötőket, illetve nyakláncot, sőt, a fülbevaló sem meglepő. Jellemzőek még a nagy, vastag sálak, főleg Észak-Olaszországban télen sokféleképpen viselik a nyakuk körül.

Az olasz nyári férfi divat egyik legfontosabb eleme a napszemüveg, amelyet szinte mindenhol hordanak. Sőt, sokan még télen is napszemüveget viselnek, még akkor is, ha az látszatra nem lenne indokolt – hiszen a stílusos megjelenés soha nem lehet indokolatlan!

Ha tovább olvasna az olasz férfi divatról olvassa el ezeket a cikket is:

Sprezzatura útmutató: életérzés és öltözködés egyben

Mi a Pitti Uomo? Miért hívják a férfidivat Mekkájának?

Hol lehet olasz termékeket kapni Magyarországon?

Manapság már sok helyen lehet találkozni olasz ruhadarabokkal, hiszen a ruhák minőségére más országok is felfigyeltek. Nem véletlen, hogy a MrSale olasz, prémium öltönyöket és egyéb ruhaneműket is forgalmaz, a bőséges áruválasztéknak és a kedvező árszabásnak köszönhetően mindenki meg tudja találni a neki legmegfelelőbb darabot. A MrSale kiemeleten ügyel arra is, hogy csak a legújabb divatnak megfelelő ruhadarabok, vagy éppen az örök klasszikusok kerüljenek a bolt polcaira.

A prémium minőségnek köszönhetően garantáljuk, hogy a nálunk vásárolt öltönyök, ingek és kiegészítők évekig megtartják formájukat, színüket – de ha bármi probléma lenne vele, a MrSale indoklásmentes garanciát biztosít minden termékre, amelyet akár 5 év múlva is visszahozhat, és minden bonyodalom nélkül visszakapja a vételárat.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miben más az olasz férfi divat, mint a magyar?

Az olasz férfi divat sokkal átgondoltabb, és igényesebben kialakított, mint a magyar divat. Jellemző rá a kifinomult anyaghasználat, a hagyományos szabásvonalak, a ruhadarabok és a kiegészítők gondos összeválogatása, hogy valóban minden passzoljon mindenhez.

Milyen színeket használ az olasz férfi divat?

Általában természetközeli színeket használ, mint például a kék, fehér, barna, fekete. Ezek a színek szinte korlátlanul kombinálhatóak egymással, így az összkép is harmonikusabb lesz.

Milyen kiegészítőket vegyen hozzá?

Az olasz férfiak nem félnek kiegészítőket viselni; ha ezt a trendet szeretné követni, érdemes gyűrűkkel vagy karkötővel kísérletezni, nyakkendőt viszont ne viseljen az ilyen összeállításokhoz.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0