Oldal kiválasztása

Katt ide: Minden öltöny árának a fele visszajár...

Nyári férfi divat

Mik lesznek a férfi divat trendjei nyáron? Hogyan hordjuk az öltönyt a melegben? Van-e jelentős változás az évek során?

Nyáron az ember automatikusan vakációzni akar, és az emberek szabadságvágya visszaköszönt a ruhákon, amit színválasztáson és a mintákon lehet tetten érni. Az alábbi listában azok a ruhadarabok kaptak helyet, amelyek a nyári férfi divat alapdarabjai szoktak lenni, és amelyekkel biztosan fog találkozni.

Öltönytrendek nyárra: broken suit és színes darabok

Több éve hódít a broken suit, vagyis az a trend, amikor két, különböző öltönyt párosítanak egymással. Ez lehet két eltérő színű, anyagú vagy akár két eltérő fazonú öltöny is, például egy hagyományos olasz öltöny és egy trendibb darab kombinációja is. Természetesen ha ezt választja, fontos odafigyelni, hogy az elemek ne üssék egymást, hanem harmóniát alkossanak – még ha egy kicsit meghökkentő is. Megjelentek a vászon öltönyök is, amelyek ugyan már több szezon óta divatban vannak, ám már nem csak ing, hanem egyszerű póló felett is bátran viselhető a zakó-részük.

Színek tekintetében nyárra mindenféleképpen érdemes üdébb árnyalatokat használni, mint például a világoszöld vagy a halványsárga. Nagyon fontos a nyári öltönyök esetén, hogy a megfelelő légáteresztés érdekében mindenféleképpen kerülje a szintetikus anyagokat, a hőségben a vékony, természetes anyagok a legjobbak, mint például a lenvászon. Még a legnagyobb melegben is kerülendő a rövidujjú ing zakóval, valamint a fekete-kék párosítás.

öltönyök 19990 Ft-tól 79990 Ft-ig

Könnyű kabát a hűvös estékre

A legnagyobb kánikula közepette az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy bizony nyáron is lehet hűvös, különösen a mostani, változékony időjárásban, így nem árt beszerezni egy-egy könnyebb kabátot. Ezek a ruhadaraboknak általában estefelé van nagy hasznuk, hiszen napnyugta után még nyáron is komolyabban le tud hűlni az idő, főleg, ha az ember éppen vízparton van.

Az ilyen könnyű kabátokat, melyek vékony béléssel rendelkeznek, sokoldalúan lehet viselni. Az anyaguk általában pamut len vagy dzsörzé és nem csak a nyári hűvösebb időben, hanem később, kora ősszel is hordhatja, illetve egy-egy hűvösebb éjszakán a hölgyeknek is fel lehet ajánlani lovagiasságból.
A nyári darabokra a földes színek, vagy esetleg a visszafogott narancssárga jellemzőek.

Népszerűek a nyomott minták

A különböző nyomtatott minták kavalkádja szinte minden nyáron nagy sláger. A mintás ingek, vagy galléros pólók általában valamilyen nyárhoz, vagy melegebb éghajlathoz köthető mintákkal vannak ellátva, mint pálmafa, trópusi növények, szafari vagy színes madarak. A nyomtatott mintás ruhadarabok alapszíne általában a fehér vagy a fekete, ami jól kiemeli a különböző minták élénk színeit, illetve a fehér szín nyáron valamennyire visszaveri a hőt, így kevésbé lesz benne melege. Itt nyugodtan elengedheti magát, lehet merészebb is a minta, de természetesen illik odafigyelni arra, milyen eseményen, milyen társaságban viselheti. A nadrág viszont mindenképpen legyen egyszínű hozzá!

A fehérített farmer reneszánsza

A fehérített farmer a időről-időre visszatér, emellett rendszeresen újra divatba jönnek a lézerrel, vagy vegyi anyagokkal kifehérített darabok. Emellett szintén nagy visszatérő a farmerdzseki és a farmermellény (bizonyos helyzetekben akár meztelen felsőtesttel is!), ami a 2000-es években hatalmas népszerűségnek örvendő farmeres total look újragondolása.

nyári férfi divat 2021-ben

Az ingkabát népszerűsége

Az ingkabát a nagybetűs nyári felső ruhadarab. A népszerűsége a sokoldalúságában, illetve abban keresendő, hogy nagyon sok fazonban készül, amely pont annyira stílusos, mint a póló felett viselt ing. A különböző fazonok az egyszerű hétköznapi megjelenéstől egészen a smart causal-ig terjednek, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb viseletet.

A bélelt ingkabátok anyaga általában twillből vagy denimből készül, míg a nyáron viselt, bélés nélküliek anyaga jellemzően len vagy pamut. Ezek a ruhadarabok a legjobban pólóval és rövidnadrággal mutatnak, de ha igazán stílusos akar lenni, viseljen fehér ingkabátot matróz pólóval, bézs rövidnadrággal, valamint fehér cipővel.

Bermuda, az örök nyári alapdarab

A legnagyobb melegben egy bermuda nem hiányozhat egy férfi nyári ruhatárából. A bermudák anyaga és színe viszonylag széles skálán mozog, így az ingkabátokhoz hasonlóan biztosan meg tudja találni az Önhöz leginkább illő fazont.

Az örök sláger farmeren túl idén meghatározóak a különböző természetes színek, mint például a barna a mélyzöld valamint a fekete.

Hódítanak a pasztellszínek

A hagyományos bézs, szürke mellett már a férfiak körében is egyre elterjedtebbek a lila és a rózsaszín árnyalatai, melyek lágy tónusokkal hirdetik a nyár üdeségét.

A pasztell színű ruhák az 1970-es években élték a virágkorukat, de azóta is meg-meg jelennek egyes időszakokban. Előnyük, hogy könnyen lehet őket más színekkel párosítani, így nem csak nyáron, hanem egész évben viselheti kiegészítő árnyalatként, például feketével kombinálva.

Matrózpóló

A matróz póló is szinte minden nyár alapdarabja, hiszen kiegyensúlyozott, sötét csíkozása nyugtatóan hat a nyári színkavalkád közepette, és könnyű más színekkel, ruhadarabokkal kombinálni.

Ügyeljen viszont arra, hogy a matrózpólót ne párosítsa más mintájú ruhával, főleg ne csíkossal. A legjobb stratégia, ha egy egyszínű nadrágot, illetve felsőt, például ingkabátot választ hozzá, hiszen ilyenkor a pólón lévő csíkozásból adódó disszonanciát a semleges másik ruhadarab fel tudja oldani.

Bomber vagy steppelt, ujjatlan dzseki

Szintén a többévszakos, remekül variálható ruhák táborát erősíti a bomber dzseki, amely még nyáron is a lezser férfidivat elhagyhatatlan eleme. Sokféle színben és fazonban kapható, így ebből is meg tudja találni az Önnek legmegfelelőbb darabot.  A kevésbé hűvös időszakokra pedig remek választás lehet a steppelt, ujjatlan dzseki.

Ha szeret sportosan öltözködni, bátran párosíthatja chino nadrággal vagy farmerrel, jól illik hozzá a sportcipő, de inggel kombinálva a smart casual kedvelői is megtalálhatják vele a számításukat.

A hűvös nyári reggeleken vagy estéken mindenképpen nagy hasznát veheti ennek a ruhadarabnak.

Az elengedhetetlen napszemüveg

A nyári férfi kiegészítők tekintetében mindenféleképpen a napszemüvegeket kell kiemelni. A gyártók minden évben szeretnének valami újjal előállni, de évszámtól függetlenül akar stílusos lenni, akkor örök klasszikus a Ray-Ban által meghatározott retro vonal, amely az 1960-as évek szemüvegkereteiből merít ihletet. Természetesen továbbra is töretlen a pilótaszemüveg népszerűsége, illetve a kerekebb keretek.

nyári férfi divat 2021-ben

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0