Oldal kiválasztása

Katt ide: ... ajándékba kap egy inget!

55 élénkítő kávé idézet fáradt napokra

Vannak napok, amikor csak egy erős fekete tartja bennünk a lelket, amikor másra sem tudunk gondolni, csak a kávéra. Ezek a kávés idézetek átlendítik a holtponton!

Egy forró nyári délutánon, amikor még egy hűsítő szellő sem fújdogál, hogy egy kissé enyhíthesse a tikkadtságot, mi lehetne jobb egy pohár jó kávénál? Legyen az egy éppen lefőtt gőzölgő, vagy egy jól lehűtött jeges kávé, biztos lehet abban, hogy ez kellőképpen fogja Önt átlendíteni a délutáni holtponton.

Most segítünk az élményt szavakba önteni, összegyűjtöttünk 55 idézetet, amelyek kellő költőiséggel ragadják meg a kávézás lényegét, így képzeletben azonnal a különböző kávéfajták aromájától illatozó kávéház teraszára repülhet majd.

Kávé idézetek koffeinfüggőknek

 1. Alfred Prufrock, Love Song – “Öngyilkosnak kéne lennem, vagy meginnom egy csésze kávét?”
 2. Anthony Capella – “A jó kávé elengedhetetlenül szükséges egy újabb, megint csak semmittevésbe fulladó nap kezdetén. Az illata csábító, az íze édes, és mégis keserűség és sajnálkozás marad utána. És ebben, vitán felül, csakis a szerelem örömeihez fogható.”
 3. Beck Tamás – “Nincs a világon olyan probléma, amit ne oldana meg egy csésze kávé!”
 4. Bill Cosby – “Rizstortát enni olyan, mint a csészéből enni a kávéhabot, csak kevésbé boldogít.”
 5. Burt Lancaster – “Miután felébredtél, és megérezted a kávé illatát, nagyon nehéz visszaaludni.”
 6. Cassandra Clare – “Amíg létezik a világon kávé, semmi sem lehet annyira szörnyű.”
 7. Catherynne M. Valente – “A tealevelek mit sem érnek a kávézaccból jósláshoz képest, ha az ember a szépítetlen igazságra kíváncsi. A kávé iható mágia.”

  55 élénkítő kávé idézet
 8. Charles de Secondat Montesquieu – “A világban a kávé az, ami megnyugtatja a részegesek agyát. Ez azoknak a bolondoknak a szórakoztatója, akik csodálkoznak ezen az ázsiai terméken. El vannak ragadtatva a gyönyörűségtől, amikor meghallják, hogy a kávébogyó a sivatagban terem Arábiában, de egy negyed pennyt se adnának egy hordó kávéért, ha az a hampsteadi pusztaságban, vagy a Banstead-Downson nőne!”
 9. Charles Dickens -” Ez egy társadalmi szemellenző, a nyelvek melegítője, az elme kijózanítója, az ész izgatója, és az álmosság elűzője, ha úgy kívánod. Az országúti bögrétől a klasszikus mokkás pohárig, ez a tökéletes demokrata.”
 10. Courtney Love – “A jamaikai kávékeverék duplán erős, duplán édes.”
 11. Czipper Ágota – “Vannak reggelek, mikor annak ellenére is el kell indulnunk utunkon, hogy már a kávé illatával együtt érezzük a közelgő baljós események átható szagát.”
 12. Csitáry-Hock Tamás – “Csak egy kávé… egy sötét és keserű ital. De mennyi minden tud lenni egy kávé. Nem csak egy sötét és keserű ital. Nem csak egy illat, egy íz… vagy mégis… egy illat, egy íz. De nem a kávéé. A Kedvesé. Akivel kávézol. Akinek kellemes az illata. Lényének illata. Ami lelkéből árad. Ami élénkít. Jobban, mint a kávé. Nem is élénkít, életet ad. Értelmet a létednek.”
 13. Csitáry-Hock Tamás – “Hiába a finom kávé, sütemény, a siker, pénz, ház, autó, utazás… az egész világ… ha a szék üres. Velem szemben. Mert nem a szék, nem a fotel üres. Hanem a szívem. Nélküled.”
 14. Dave Barry – “Túl sok kávé. De ha nem iszok ennyi kávét, többé nem lesz azonosítható személyiségem.”
 15. David Letterman – “Egy dániai nő szerint a kávé olyan a testnek, mint az Úr Szava a léleknek.”
 16. Elif Safak – “A mondás szerint a kávé olyan, akár a szerelem: minél nagyobb odaadással készíted, annál finomabb.”
 17. Elina Hirvonen – “Egy pillanat, ennyi idő alatt kihűl egy csésze kávé, és többéves emlékek zavarják meg a tudat felszínét.”
 18. Emylia Hall – “egy kora reggeli fejfájás homályos pereme, a cukor kavarása közben kiömlött kávé, a hirtelen felismerés, hogy pirítóst tettem a sütőbe, és édes illata épp kezd kozmássá válni. Ezeket a napokat kéne megbecsülni. Az ilyen napokon kéne megállni, hálát adni.”
 19. Erma Bombeck – “Egy átlagos amerikai legegyszerűbb, és legáltalánosabb reggelije kávéból, és marhasteakből áll.”
 20. Eva Marie Saint – “A bor öregít, nem a kávé.”
 21. Feldmár András – “Ha elfogadom, hogy ügyetlen vagyok, mert kilöttyentem a kávém a szőnyegre, (…) akkor állandóan pirulhatok. A szégyen veszélye végtelen. De a valóság az, hogy a tetteim nem definiálnak engem. Én vagyok az, aki meggondolhatja magát, és legközelebb vigyáz arra, hogy a kávé ne löttyenjen a szőnyegre.”

  55 élénkítő kávé idézet
 22. Garrison Keillor – “41 hüvelykes mellbőséggel, és némi kitartással többre viheted egy csésze kávénál… sokkal többre”
 23. Gertrude Stein – “Feketébb a csillagtalan éjszakánál. Forróbb, és keserűbb, mint maga a Pokol… Ez a kávé.”
 24. Henri Poincare, Science et Methode – “A kávé a férfiak aranyává vált, és akárcsak az arany, minden embert a luxus, és a nemesség érzésével ajándékoz meg.”
 25. Henry Ward Beecher – “Valami módon a Jó Isten nem akar egy olyan férfit sem látni, aki egy hideg reggelt kihűlt fekete kávéval kezd.”
 26. Horváth György – “Nahát! Milyen furcsák az emberek! (…) Nem furcsák, csak esendőek. (…) Néha merészek ugyan, ha hitegetniük kell másokat, vagy talán önmagukat, de mégis olyan gyengék, mint a hígra főzött kávé.”
 27. Isak Dinesen – “A depresszió alatt, vagy amikor régen a Hitler elleni harcokban, az emberek nem volt ideje beperelni a céget, ha túl forró lett a kávéja. Sürgős, komoly problémáik voltak. Ha úgy gondolod, rossz az életed, olvass történelem könyveket.”
 28. Jack LaLanne – “Egy lány bikiniben olyan, mintha lenne egy töltött pisztoly a kávézóasztalodon – Semmi baj velük, de nehéz nem rájuk gondolni.”
 29. Janet McKenzie Hill -” Ez egyike volt azoknak a reggeleknek, amikor egy férfi csak azután tud szembenézni a nappal, hogy csinált magának egy bögre sűrű kávét, magához vett egy jó nagy szelet kenyeret, és egy nagy tál bablevest.”
 30. János Árpád – “A kávé keserű illata körbejár, s én még egy csókot adok a szádra. Köszönöm Neked ezt az éjszakát, Te szép, Te jó, Te minden, Te drága.”
 31. Jayne Mansfield – “Mint mindenki más, aki elköveti azt a hibát, hogy megöregszik, én is minden napot kávéval, és a gyászjelentések böngészésével kezdek.”
 32. Jean Anthelme Brillat-Savarin – “Mindenki, aki először iszik kávét, bizonyos lehet benne, hogy ezzel feláldozta álmának egy részét.”
 33. Jennifer Love Hewitt – “A kenyér, és a kávé alapján bírálok egy éttermet.”
 34. Johannes Hinrich von Borstel – “A testünk olyan, mint egy csésze kávé. Egy kis cukor még nem számít, de túl sok belőle mindent tönkretesz”
 35. John Steinbeck – “A kultúránkat kávé, és benzin hatja, csak az elsőt gyakrabban kóstolják, mint a másodikat.”
 36. Kenneth Kalmer – “Az élet legegyszerűbb igaz élményei közé tartozik az, amikor kávé kortyolgatása közben az asztalra feltett lábbal kifelé merengünk az ablakon.”
 37. Kőnig Anna – “Nagyon fontos, hogy mindenki tudjon mosolyogni és megtalálja azt, ami boldoggá teszi őt. Elég egy kedves szó, meleg napsütés vagy egy finom kávé illata. A lényeg, hogy találjunk valamit az életünkben, ami boldoggá tesz minket.”
 38. Laurell Kaye Hamilton – “Ihatatlan kávé nem létezik, csak akaratgyenge ember!”
 39. Légárdi Gergely – “A kávéhoz reggel kell, munka, barátok, kávézó, történetek, kora este, néhány perc megállás. Megállni mozgásból lehet. Lendületből. Egészséges mindennapból. A kávéhoz az kell, hogy értelme legyen a napnak.”
 40. Liz Taylor – „Köszönet a kávéért, seignior. Hiányolni fogom, amikor elhagyjuk Casablancát.”
 41. Lord Byron – “Egy csésze kávé – igazi kávé – házi pörkölésű, házi őrlésű, házi elkészítésű, mogyoró színben pompázva érkezik hozzád, de amikor beleöntöd a tejszínt, aranyos-bronz színűvé válik, amely sose csap be. De az is igazi tejszín kell, hogy legyen, sűrűnek, enyhén sárgásnak, tökéletesen édesnek, nem lehet se csomós, se habosnak lennie a Javán: ha egy ilyen kávé megmérkőzik húsz kék ördöggel, akkor mindet le fogja győzni.”

  55 élénkítő kávé idézet
 42. Margaret Meagher – “Tejszínnel, az irodalmammal, és optimizmussal szeretem inni a kávém.”
 43. Mark Twain – “A bornak mámorítónak kellene lennie, a teának, és a kávénak pedig komollyá kellene tennie minket.”
 44. Monty Python – “Az Isten szerelmére, ők majdnem leharapták az emberek fejét, mert adót vezettek be a reggeli italra… és az még csak nem is kávé volt.”
 45. Oravecz Nóra – “Csak hagyd, hogy elmondhassam, mit érzek, hogy jól érzem magam veled, és hogy bár borzalmas a kávéd, mégis mindent megadnék azért, hogy minden reggel ihassak belőle.”
 46. Pamela Vandyke Price -” Az emberek kávét isznak, ez egy általános szokás, és bár a kávénak, és a teának van némi tápértéke, mégse laktatnak teljesen, és még lesz helye az ételnek.”
 47. Robert Wagner – “Néha, miután felkelek, főzök egy kávét, és leülök, kinézek a gyönyörű kertemre, és azt mondom magamban” Emlékezz, milyen jó ez. Mert elveszítheted.”
 48. Rosie Perez – “Nincs időm leülni, és megkávézni. Egy csomó időpontom van, és rengeteg barátom, akik csak ülnek, kávéznak, és azokról az állásokról beszélgetnek, amiket nem kaptak meg.”
 49. Salla Simukka – “Legyen minden az, aminek lennie kell: a kávé fekete és erős, a dolgok egyszerűen csak dolgok.”
 50. Székely Szabolcs – “Reggeli fürdés, kávé. Omló pirkadat. Ázó reggeli illat vibrál mindenen izzó fényben most, amikor még párás kisszoba-ablak előtt próbálja kinyitni szemét ez a nap.”
 51. Thomas Tyron – “A kávé egy faszenes tűz felett bugyogott, és hatalmas szelet kenyereket, és vajat halmoztak fel egymásra nagy mennyiségben a kikötői rakodómunkások udvarán.”
 52. Wallace Stevens – “A kávéfőzés illata az egyetlen, ami okot ad a felkelésre, mert bár a gyerekek sose kaphattak belőle, de semmi se jelentett nekik nagyobb kísértést a barlangjukból kifelé menet, mint a lefőtt kávé aromája…”
 53. William Burroughs – “A dohány, kávé, alkohol, hasis, ciánhidrogén, és a sztrichin a mai világban a legbiztosabb mérgek.”
 54. William Makepeace Thackeray – “A kávé jót tesz a tehetségnek, de egy zseni imádkozni akar.”
 55. Zsigray Julianna – “Szerelemben csak az ösztön segíthet. A józan ész sohasem. Amire józan lesz az ember, már csak a termofor és a kávé fontos.”

Mit is kezdhet ezekkel a kávé idézetekkel? Nos, kiteheti konyhája falára, írhatja idézetnek diplomaosztóra (hiszen tudjuk, hogy a diákok többségét az erős fekete tartja életben az áttanult éjszakák során), de sok olyat is talál köztük, melyek szerelmi vallomásként is megállhatják a helyüket. Mi összegyűjtöttük a legszebb gondolatokat a kávéról, a többi már Önön múlik!

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0