Oldal kiválasztása

Varázserejű ingek... :Katt ide!

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: 50 bomba ötlet

Közeleg a Nagy Nap, és nem tudja, mivel lepje meg gyermekét/unokáját? Íme az 50 legjobb ballagási ajándék 14 éves fiúknak – ezekkel nem lehet mellélőni!

A ballagás fontos esemény mindenki számára, hiszen ezzel egy új fejezet kezdődik a ballagó és az egész család életében. Az ovisból iskolás, az iskolásból középiskolás majd egyetemista lesz. Minden szakasznak meg van a maga sajátosságai, előnyei és kihívásai. Ballagáskor az egyik legősibb szokás, hogy ajándékkal  és jókvánságokkal lepjük a ballagót, ezzel emlékezetessé téve az alkalmat. 

A lányoknál gyakoriak a plüssök, cuki figurák, a fiúk viszont sokszor hátrányban vannak az ajándékválasztás terén, hiszen a számukra nem áll olyan árubőség és választék rendelkezésre. Az alábbi lista jó ötleteket adhat mindazok számára, akik nem tudják elsőre, hogy mit is adjanak egy 14 éves ballagó fiúnak.

Milyen ajándékokkal lehet meglepni a fiúkat?

Nézzük is a listát, mivel lehet meglepni egy 14 éves fiút ballagása alkalmából:

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Könyv

Könyv ballagásra

Milyen könyvnek örül egy 14 éves ballagó fiú?

1.Szépirodalmi könyvek

A klasszikus mindig jó választás. Ha a fiú nincsen tisztában az alapművekkel, akkor azért, ha pedig rajong értük, akkor azért.

2.Kedvenc zenész, színész önéletrajzi könyve

Ezt biztosan gyakran fogja forgatni, ráadásul tanulságos is lehet, ha azt látja, hogy a sikerhez bizony kemény munka és kitartás is kell.

3.Tanulást segítő könyvek

Sokak már az általános iskolában tudják, hogy orvosok, mérnökök akarnak lenni, nekik kiváló ajándék, ha a témába vágó, szakmai könyveket ad. A tanulásmódszertan könyvek is hasznosak lehetnek, hogy gyorsabban és hatékonyabban szívhassa magába a tudást.

4.Világatlasz

Érdeklődéstől függetlenül egy nagy, gazdagon illusztrált világatlasz mindenki számára jó ajándék lehet, főleg, ha a térképeken kívül más érdekességeket is tartalmaz egy-egy tájról.

5.Aktuális sláger-irodalom

Mindig van olyan könyv, ami nagyon felkapott a fiatalok körében, és ez sokszor valamilyen sorozat. Szerezze be az egész szettet – ha lehet, díszkötésben! 

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Ékszer

Ékszer ajándékba ballagásra

Milyen ékszert lehet adni egy 14 éves fiúnak ballagása alkalmából?

6.Óra

Szép ajándék lehet a karóra, viszont ha tényleg maradandót szeretne ajándékozni, akkor komolyabban a zsebébe kell nyúlnia. Érdemes figyelembe vennie, hogy elég komoly-e már a gyerek ahhoz, hogy tényleg vigyázzon rá!

7.Karkötő

Egy esztétikus arany- vagy ezüstkarkötő szép és emlékezetes ajándék lehet, fontos azonban előtte felmérni a gyerek ízlését.

8.Nyaklánc

A fiatal fiúk gyakrabban viselnek nyakláncot, mint karkötőt, ezért ez az előzőnél is jobb meglepetés.

9.Pecsétgyűrű

A pecsétgyűrű már a felnőtté válás szimbóluma, különösen, ha ez egy nagy becsben tartott, családi pecsétgyűrűről van szó. Átadása a következő generációnak annak a jele lehet, hogy férfinak, partnernek tekinti a gyereket. Szintén csak komolyabb fiúknak ajánlott, akik átérzik ennek a súlyát! 

10.Mandzsettagomb

Ez is egy felnőttesebb ajándék, amit valószínűleg nem fog minden nap viselni, ám amikor különleges alkalmakkor felteszi, mindig eszébe fog jutni a ballagás, mint a felnőtté válás egyik fontos szakasza.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Élmény

Mit lehet adni egy 14 éves fiúnak ballagásra?

Az élmény az egyik legjobb ajándék, egy 14 éves ballagó is biztosan örül neki, ha a következők valamelyikével ajándékozza meg:

11.Koncertjegy

Élményt adni a legjobb dolog. Olyan zenekar, énekes koncertjét válassza, amiért a ballagó rajong, így garantált a siker.

12.Utazás

Az utazás során olyan új élményekben lesz része a fiatalnak, amire máshogyan nem tudna szert tenni. 

13.Külföldi nyelvtanfolyam

A gimi előtt az idegen nyelvtudást egy nyári külföldi nyelvtanfolyam igazán fel tudja fejleszteni. Ez nagyon hasznos, hiszen az itt szerzett tudást a ballagó a későbbiekben is fogja tudni kamatoztatni. Ha nem szeretné, hogy 14 éves gyermeke egyedül utazzon, egy rövid, intenzív nyelvtanfolyamot összeköthet a családi nyaralással is.

14.Fesztiváljegy

Ha nem szeretné elengedni egyedül, vagy a barátaival, akkor vegyen 2 jegyet, és gondoskodjon a megfelelően fiatalos, ám felelősségteljes felnőtt kisérőről. Egy nap egy fesztiválon remek apa-fiú, vagy anya-fiú program is lehet, ha a kapcsolatukba ez belefér.

15.Nyári tábor

Mi sem lehet jobb ajándék egy ilyen fiatalnak, mint egy hét szabadság a szülőktől távol, a természetben a barátokkal.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Informatikai eszköz

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak

Egy fiatal fiú érdeklődési körében mindig szerepelnek az informatikai eszközök, de mivel érdemes meglepnie ezek közül ballagására?

16.Okostelefon

Sokszor a középiskola messzebb van, mint az általános, így már nem árt, ha a szülők és a család el tudja érni diákot. A tanulás során ráadásul egyre többször fordul elő, hogy a neten kell utánanézni a dolgoknak, vagy egy facebook csoportot hoz létre az osztály, így előbb-utóbb elengedhetetlen az okostelefon.

17.Laptop

Minden iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az információs kompetenciára, így egy laptop nagyban megkönnyíti a mindennapokat.

18.Tablet

Ha úgy érzi, hogy egy laptop még túl nagy felelősség és túl nagy ballagási ajándék egy 14 éves fiúnak, akkor a tablet jó alternatíva lehet.

19.Okosóra

Szinte minden kamasz fiú vágya, hogy a legmodernebb kütyükkel rendelkezzen, az okosóra így népszerű, ráadásul igen praktikus ajándék.

20.E-book olvasó

Ha a ballagó szinte falja a könyveket és a család már nem bírja hol tárolni azokat, vegyen e-book olvasót, hiszen ezeken az eszközökön szinte könyvtárnyi könyvet lehet tárolni.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Ruhanemű

Ruhanemű ballagásra

Milyen ruháknak örül egy 14 éves fiú?

21.Nyakkendő

Minden fiú életében eljön az a pont, amikor szükséges lesz a nyakkendő. Lepje meg a ballagót egy szép, igényes darabbal, amit akár hosszú éveken keresztül tud majd viselni.

22.Ing

A középiskola az első szerelmek, randevúk időszaka, így egy középiskolás fiú gardróbjából nem hiányozhat egy-két elegánsabb ing sem.

23.Zokni

Manapság nagy divatja van a mintás zokniknak. Ez kiváló ballagási ajándék lehet egy 14 éves fiúnak, ha szeret stílusosan öltözködni.

24.Cipő

A zoknin kívül reneszánszukat élik a sportcipők, sneakerek is. Ezek általában nem olcsó dolgok, viszont egy ballagás kiváló alkalom lehet, hogy akár egy drágább darabbal is meglepje a ballagót.

25.Nadrág

Bár elsőnek furcsán hangozhat nadrágot adni ballagásra, de igenis jó ötlet, ha a fiú szeret stílusosan öltözködni, és nem csak egy farmerben koptatni az iskolapadot.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Emléktárgy

Az emléktárgyak egy ballagás elmaradhatatlan kellékei. Nézzük ezek közül melyeknek örül a legjobban egy 14 éves fiúcska:

26.Gravírozott toll

Egy szép, névre gravírozott toll jó ajándék lehet, ami évek múlva is megőrzi a ballagás emlékét.

27.Családi kép

Egy bekeretezett családi kép mindenki számára szép ajándék, de főleg azoknak a legjobb választás, akik egy messzi középiskolába járnak majd, és kollégiumban fognak lakni.

28.Egyedi nyakkenő

Egy dátummal ellátott nyakkendő is szép ajándék. Ezt többször nem fogja a ballagó viselni, de a gardróbban vagy a szekrényajtóra erősítve mindig szem előtt lesz, így felidézheti az általános iskolás emlékeket.

29.Kulcstartó

Jó ballagási ajándék lehet egy 14 éves fiúnak, hiszen a kulcstartót minden nap fogja használni, így minden nap eszébe juthat a ballagás napja.

30.Plakett

Egy szép emlékplakett is jó mementóul szolgálhat. Fontos azonban, hogy csak akkor ajándékozzon ilyet, ha biztosan tudja, hogy a plakett több lesz, mint egy porfogó, és nem fogja egy dobozban végezni.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Befektetési alapok

Befektetési alapok ballagásra

A 21.században nem lehet elég korán kezdeni a befektetést. 🙂

31.Befektetési arany

A befektetési arany mindig jó választás, hiszen az ára mindig magas, így amikor beváltja a ballagó, akkor akár egy kis pluszjövedelemre is szert tehet.

32.Egyetemi megtakarítási alap

Egyetemen tanulni nem olcsó mulatság, így jó időben felkészülni. A középiskolás évek alatt folyamatosan gyűjtött pénzből, amely kamatozik, könnyebben indulnak majd az egyetemista évek.

33.Lakásvásárlási alap

A lakásárak az egekben vannak, így jó, ha mielőbb elkezdenek spórolni rá. Ez egy hosszútávú befektetés, melyre nagy szükség lesz, mihelyst eljön az ideje. Az anyagi segítség mellett ez egyben nagyon erős szimbóluma annak is, hogy hamarosan felnőtt lesz a gyermekből.

34.Készpénz

Sokak szerint személytelen készpénzt adni a ballagónak, de sokszor ez a legjobb megoldás, hiszen ebből azt vesz magának, amit csak szeretne. Higgye el, a fiú nem fog megsértődni miatta!

35.Bankszámla

Egy frissen nyitott bankszámla némi pénzzel jó ballagási ajándék minden 14 éves fiúnak. A számlára a későbbiekben nagy szükség lesz majd, és emellett takarékosságra neveli a fiatalt.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Iskolával kapcsolatos dolgok

Iskolával kapcsolatos dolgok ballagási ajándékként

A 14 évesek számára az iskolai évek még korántsem érnek véget, így ehhez kötődő ballagási ajándékokban is lehet gondolkodni.

36.Iskolatáska

A középiskolában általában a követelmények is nagyobbak, több könyvvel, különórával, fakultációval és sporttevékenységgel, így elkél az új iskolatáska is.

37.Tolltartó

Itt az ideje lecserélni a szuperhősös, vagy verdás tolltartót és valami komolyabbat beszerezni.

38.Tankönyvek

Bár lehet, hogy nem ez lesz a ballagó kedvenc ajándéka, de család biztosan nagyra fogja értékelni, ha a tankönyvek költségét leveszi a vállukról.

39.Iskolai tanulmányutak

Nagyszerű ballagási ajándék egy 14 éves fiúnak, ha befizeti különféle külföldi tanulmányutakra, melyeket általában valamilyen célnyelvi országba szerveznek.

40.Sítábor

Szintén remek ajándék lehet a sítábor is, hiszen itt a ballagó a jó levegőn mozogva, barátokkal tölthet el a fiatal egy hetet.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Tárgyak, amik a férfilétre készítik föl

Egy 14 fiú számára ezek is remek ballagási ajándékok lehetnek:

41.Borotva

Minden fiú életében beköszönt az az időszak, amikor a borotva a fogkeféhez hasonlóan mindennapos tárgy lesz. Lepje meg a jó minőségű, cserélhető pengéjű borotvával a fiatalt, és üdvözölje a felnőtt férfiak világában!

42.Villanyborotva:

A villanyborotva kiváló ajándék lehet olyan fiúknak, akik kicsit még ügyetlenek, így félő, hogy megvágnák magukat egy pengés borotvával.

43.After shave

Egy jó minőségű after shave kellően nyugtatja a borotvához még kevésbé szokott fiatal bőrt, ráadásul férfias illatot ad.

44.Kölni

Kiváló ballagási ajándék lehet egy 14 éves fiú számára, hiszen egy minőségi kölnivel ápoltabb megjelenés érhető el, és nem mellesleg imponálóan hathat a gyengébbik nemnél is.  

45.Egyéb kozmetikumok

Egy márkásabb hajzselének, samponnak vagy akár egy arclemosónak is nagy hasznát veheti egy 14 éves fiatal fiú.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak: Vicces tárgyak

Ezen az alkalmon a humornak is helye lehet, egy-egy vicces ballagási ajándéknak sok 14 éves fiú örül.

46.Egyedi póló

Egy vicces képpel vagy idézettel ellátott póló nagyon jó választás lehet egy vicceskedő 14 éves fiúnak.

47.Vicces bögre

A pólóhoz hasonlóan, egy vicces bögre is remek ötlet lehet, hiszen azt szinte minden nap fogja tudni használni.

48.Aranyérem az iskola befejezéséért

Jó ballagási ajándék lehet egy 14 éves fiúnak egy aranyérem vagy serleg arról, hogy sikerült befejezni az iskolát. Ez főleg akkor vicces, ha nem volt annyira kiváló tanuló a ballagó.

49.Vicces kép

Egy vicces családi vagy baráti kép is szép emléket állíthat a ballagás napjáról.

50.Vicces füzet

Egy bohókás füzet is hasonlóan vicces emlékeket idézhet fel a ballagásról. Ez azért is jó, mert a füzetet még akár a középiskolában is használhatja.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen a jó ballagási ajándék egy fiatal fiúnak? 

Egy fiatal fiúnak szánt ballagási ajándék akkor lesz jó, ha személyre szabott, és hasznát tudja majd venni a későbbi élete során – vagy akkor is, ha különösebben nem hasznos, de szép emlékeket idéz, és minden nap szem előtt lesz.

Milyen tárgy, könyv legyen a ballagási ajándék 14 éves fiúnak?

A könyv remek ajándék, akár a klasszikusok közül választ, akár az épp aktuális sláger-sorozatot szerzi be. Népszerűek még az informatikai eszközök, de jó ajándék lehet a jó minőségű, márkás kozmetikum is, amivel „üdvözli” a férfiak világában.

Mi a jó élményajándék egy 14 éves fiúnak?

A koncert- vagy fesztiváljeggyel szórakozást adhat, egy külföldi nyelvtanfolyammal vagy tanulmányúttal pedig olyan élményeket, amik a kikapcsolódás mellett hasznosak is a jövője szempontjából.

Ezek is érdekelhetik még…

Az Ön kosara0
A kosár üres.
Vásárlás folytatása
0