0 Termék
Oldal kiválasztása

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Fazonok | Kiválasztás | Igazítás | Színváltozatok

Az öltöny tipikusan olyan ruhadarab, amely egyetlen férfi ruhatárából sem hiányozhat. Sőt, egy igazi úriembernek több öltönye is van, hiszen minden eseményre más fazon, színvilág, anyagtípus illik.

Milyen öltöny fazonokat készítenek?

Mivel minden embernek, minden testnek megvan a sajátos formája, ezért számos különböző fazonú öltöny létezik. Ez pedig mindenki számára jó hír, hiszen így nincs olyan férfi a világon, aki ne találná meg a számára ideális típust.

  • Az Extra Slim Fit fazont például a vékonyabb alkatúak számára tervezték, a derékvonal jellemzően különösen szűk, a zakó hosszúsága rövidített, a nadrág szárai pedig szűkebben szabottak, így tökéletesen illeszkedik.
  • A Slim Fit fazon az átlagos testalkatú urak körében népszerű; azokra a területekre irányítja a figyelmet, amelyek által tökéletes férfialakot lehet létrehozni, ráadásul nagyobb komfortot biztosít, mint egy extra slim fit.
  • A Regular fit fazonú öltönyök enyhén karcsúsítottak, ám épp annyira, hogy akár a testesebb urakon is jól mutassanak. Minden téren klasszikusnak és átlagosnak számít ez a fazon, így szinte mindenkinek jól áll.
  • A Comfort Fit szabású öltönyöket pedig a nagyobb konfekcióméretű urak számára álmodták meg.

Hogyan érdemes választani a különböző anyagú öltönyök közül?

Az öltönyök anyaga sokféle lehet, ám érdemes odafigyelni a vásárlás során az egyes típusok előnyeire és hátrányaira.

  • A viszkóz például egy mesterségesen előállított, cellulóz alapú anyag. Előnye, hogy nagyon jó a nedvszívó képessége, remek légáteresztő, szép esésű és kellemes viseletet biztosít. A szín és mérettartóssága szintén kiemelkedő, ráadásul poliészterrel keverve a gyűrődés miatt sem kell aggódnia.
  • A poliészter anyag szintén nagyon népszerű a textiliparban, ugyanis amellett, hogy könnyen megmunkálható, jó a hőszigetelő képessége is, ráadásul igen strapabíró is.
  • A gyapjú természetes, állati eredetű, a juhok lenyírt bundájából készítik. Mivel nagyon finom szálú és mikronvastagságú anyagról van szó, önmagában nem alkalmas a viseletre, mindenképpen szükséges hozzá poliészter és viszkóz felhasználása is. Nagy előnye, hogy jó a hőtartása, a nedvességgel szemben is ellenálló, tapintása pedig nagyon kellemes.

Milyen öltöny méretek vannak? Mennyire igazítható egy öltöny?

Nagyon fontos, hogy minden esetben megfelelő méretű öltönyt válasszon, ugyanis hiába tökéletes a szín vagy a fazon, ha túl nagy vagy éppen a kelleténél kisebb a ruházat. E téren sokat számít a testmagasság, a derékbőség és a mellbőség is. Minden méretet pontosan érdemes lemérni, ugyanis már néhány centiméter eltérés is méretbeli különbséget jelenthet.

Milyen színváltozatai vannak? Melyik színű öltönyt hogyan illik viselni?

A három fő öltönyszín a fekete, a sötétkék és a szürke, vagyis ezeknek alapdaraboknak kell lenniük. A sötétszürke vagy szénszínű öltönyt abban az esetben érdemes választani, ha jellemzően csak ritkán visel öltönyt, és csak egyetlen darabot szeretne a gardróbodban tartani, amely sokoldalúan felhasználható és gyakorlatilag bármilyen alkalomra megfelel. Ezen felül a fekete és a sötétkék szintén ide sorolandók.

A sötét öltönyök formálisabbak és több szituációban megállják a helyüket, míg a világos árnyalatok kifejezetten hétköznapiak, illetve lazább eseményekre valók.

Mindezeket pedig érdemes figyelembe venni minden esetben, ha öltönyvásárlásról van szó. Függetlenül attól, hogy a mindennapok során is viseli ezeket a ruhadarabokat, vagy csak különleges alkalmakkor kerülnek elő a szekrényből, a megfelelő megjelenés nagyon fontos. Pontosan ezért kell tudatosan szétnézni a kínálatban annak érdekében, hogy egyszerre lehessen tökéletes a fazon, a színvilág és a méret egyaránt. Ha bizonytalan a választásban, bátran kérjen segítséget a MrSale professzionális öltözködési tanácsadójától!