0 Termék
Oldal kiválasztása

Átmeneti kabát

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Vásárlóink véleménye

Minden véleményt válogatás nélkül megmutatunk, még a negatívakat is.

Testalkatok | Hova illik? | Kiegészítők | Színváltozatok

Az átmeneti kabátok elengedhetetlen részei a gardróbszekrénynek a tavaszi és őszi időszakban. Ilyenkor még napos időben is kifejezetten hűvös lehet a reggel és a napnyugta, ugyanakkor napközben kellemesen felmelegszik a levegő, és egy vastag kabát túlzásnak tűnik. Az átmeneti kabátok nem túl melegek, mégis komfortosan érezheti benne magát egy szeles őszi vagy szeszélyes tavaszi napon. Többféle alkalomra felvehetőek, akár mindennapi használatra, munkába járáshoz is megfelelőek, de akadnak közöttük elegánsabb darabok is. 

Milyen testalkatú embereknek áll jól az átmeneti kabát?

Az átmeneti kabátok mindenkinek jól állnak, ám természetesen nem mindegy, hogy melyikre esik a választása. A megfelelő kabát kiválasztásánál számos szempontot érdemes figyelembe venni, hogy az ideálisat találhassa meg. 

A méret természetesen nagyon fontos, nem szabad sem túl szűknek, sem túl bőnek lennie a választott darabnak. Érdemes olyan mellett letenni a voksát, ami alá kényelmesen befér még egy vastagabb pulóver például egy hűvös novemberi reggelen. 

A méret mellett mérvadó a fazon is, hiszen ez határozza meg az adott darab hosszát, szabását, valamint az ujjak méretét is. Az eltérő magasságú, testalkatú, adottságú férfiak számára más-más fazon fog remekül állni. Ha bizonytalan, melyiket is válassza, kérjen nyugodtan segítséget kollégáinktól vagy jelentkezzen be egy ingyenes stílustanácsadásra!

Mindezeken felül sokat számít az anyag is, hiszen alapjaiban határozhatja meg az adott kabát stílusát. 

Mikor, hova illik átmeneti kabátot viselni?

Az átmeneti kabátok széles választékban érhetőek el boltunkban, ezért minden eseményre van közöttük ideális darab. Ezek a kabátok általában könnyű anyagból készülnek, és céljuk, hogy védelmet nyújtsanak a hűvösebb időjárás ellen, de ne legyenek túl melegnek vagy nehezek. 

A hosszú téli időszak után rendszerint kifejezetten jól esik egy légiesebb, könnyebb anyag, ami sokat tesz hozzá a megjelenéshez. Ősszel is kellemesebb, hogy nem kell rögtön a nehéz, vastag kabátokhoz nyúlni. A klasszikusok közül az egyik az egyenes, hosszú fazonú, általában gombokkal vagy cipzárral ellátott átmeneti fazon, amely sok esetben vízálló is, így kültéri rendezvényekre is alkalmas, például kirándulásra, romantikus sétára. 

Szintén népszerűek a hosszabb, elegánsabb fazont képviselő, gyakran övekkel vagy összehúzható derékrésszel ellátott kabátok, amelyek esetében a gyártók a legtöbb esetben szintén gondolni szoktak a vízállóságra. Ezeket elegánsabb eseményre érkezve, öltönyhöz is viselheti. 

Természetesen a sportosabb vonalról sem szabad elfeledkezni, ezek a rövidebb fazonok hétköznapokra jelentenek tökéletes választást. 

Milyen kiegészítők illenek egy átmeneti kabáthoz? Miket érdemes kerülni?

Egy átmeneti kabát remekül feldobható különböző kiegészítők segítségével úgy, hogy közben még komfortosabbá is tehető a komplett viselet. Tökéletesen illik hozzá például egy megfelelő színű, könnyű sál, ami közben a nyakat is melegen tartja. Ugyanez igaz a sapkák, kalapok esetében is, azonban az árnyalatra itt is mindenképpen oda kell figyelni, hogy passzoljon a kabát, nadrág és cipő színeihez. Ha hidegebb idő van, akkor egy pár kesztyű is tökéletes kiegészítő lehet. 

Végül, de nem utolsósorban fontos odafigyelni a lábbelikre is. Lényeges, hogy a cipők vagy csizmák jól passzoljanak a kabát stílusához és az időjárási körülményekhez. Egy pár sportos cipő vagy bőrcsizma nagyszerű választás lehet, de a vékonyabb talpú cipők már nem feltétlenül ideálisak esős, hideg időben.

Ami a kerülendő dolgokat illeti, ez szubjektív lehet, de általánosságban elmondható, hogy kerülje a túlzottan feltűnő vagy túl sok kiegészítőt, ami elvonhatja a figyelmet a kabátról. 

Milyen színváltozatai vannak?

Nem csak a fazonok, de a színek kapcsán is igen széles a választék az átmeneti kabátok terén, így bátran válogathat közöttük. Az egyéni preferenciák mellett érdemes figyelembe venni azt is, hogy hétköznapi viseletről van szó, vagy egy elegáns eseményre készül. Míg az előbbi esetén jóval tágabb a szóba jöhető árnyalatok köre, addig egy az elegánsabb fazonoknál a klasszikus sötétebbek lehetnek a befutók, mint a fekete, barna, esetleg a szürke vagy a bézs. 

Nem kérdés, hogy minden férfi gardróbjában helye van legalább egyféle átmeneti kabátnak, amelyet a tavasz vagy az ősz beköszöntével bátran elővehet a szekrényből bármilyen alkalomra!